Terugblik naar Amsterdam, Gouda en Nijmegen | Zonnige WijnSpijs Wandelingen!

Irene Woltinge
Irene Woltinge

Zondag 24 maart waren we te vinden in drie steden! Nijmegen, Gouda en onze hoofdstad Amsterdam. Samen met ons hebben veel wandelaars meegelopen. We hebben ontzettend genoten van alle culinaire gerechten welke ons voorgeschoteld werden. Heb je het gemist? Geniet hier al lezend nog even mee.

Wil je de volgende WijnSpijs Wandeling niet missen? Kijk in onze agenda wanneer we bij jou in de buurt zijn! 

Zomer in Nijmegen

In Nijmegen voelt het zomers. En dat aan het begin van de lente. Wat een geluk hebben we toch. Met het zonnetje in ons gezicht wandelen we langs de zes toppers van Nijmegen Oost.

GLASWERK bracht de zomer helemaal naar voren. Frisse smaken en kleurrijke ingrediënten. Wat een feest om naar te kijken en om te proeven natuurlijk! Ook bij Waud en van Dijk en de Boer proeven we de zomer door de eetbare bloemen op de gerechten. Voldaan verrast ons ook al met een kleurrijk gerecht. Ze noemen het gerecht ‘The Painting’ en dat snappen wij wel. Het is net een schilderij. Hier is over nagedacht! Bij Bistrobar Berlin wordt het iets minder zomers. Maar wij hebben niets te klagen! De stoere uitstraling van het restaurant is ook terug te vinden in het heerlijke gerecht met lam.

Na al deze mooie bordjes is het feest nog niet voorbij. We krijgen namelijk een dessert bij In de Kazerne. We zijn echte zoetekauwen, dus we hopen op een zoet nagerecht. En jahoor, we mogen genieten van een kruidcake met witte choco en passievrucht. We like! 

Ik wil ook wandelen in Nijmegen! 

Mooie wandeling door Amsterdam

In Amsterdam staat een lange wandeling op het programma. Geen probleem, zo wandelen we alle gegeten calorieën er namelijk meteen weer af.

We starten de nu al mooie middag bij Mr. & Mrs. Watson. Nu al mooi? Ja! Ook hier wandelen we lekker in de zon. Bij Mr. & Mrs. Watson mogen we proeven hoe lekker vegan gerechten kunnen zijn. We krijgen een gravad lax van wortel en het smaakt precies als zalm. Heel vet! Hierna wandelen we verder naar Bar Restaurant 1900. We voelen het enthousiasme bij binnenkomst en zijn gelijk enthousiast. De zachtgegaarde kalfssukade valt ook nog eens goed in de smaak. Toppertje dus. Tijd voor een wandeling richting House of Watt. Wat worden we hier in de watten gelegd, top service!

Wanneer we onze gazpacho en Vermouth achter de kiezen hebben steken we de straat over naar de Vergulden Eenhoorn. Wat een sfeer heeft deze locatie. Een schattige boerderij, midden in de stad. Na deze mooie zaak wandelen we door naar de volgende mooie zaak: de Ysbreeker! Hier ontvangen we een trilogie van zalm en een trilogie van druiven in de wijn. Kan niet anders dan een mooie combinatie zijn. En dat is het! Hierna wandelen we snel door naar C Amsterdam. We hebben overal zo lekker gezeten dat we bijna te laat zijn. Gelukkig zijn we net op tijd voor een prachtig bordje met coquille en een Nederlandse wijn. Wat een fijne afsluiter.

Ook een keer culinair genieten in Amsterdam?

Gezelligheid in Gouda

Drukke boel in Gouda, een uitverkochte WijnSpijs Wandeling wandelt namelijk door de straten en langs de grachten. Wat een mooie stad is Gouda toch. Ook de wijn-spijs combinaties mogen er zijn!

Bij Viejee’s en Bodega32 krijgen we een plankje met meerdere gerechten om te proeven. Vinden we niet erg. Hoe meer smaken, hoe beter. Bij Ons schotelt ons een heerlijk visgerecht met zalm en gefrituurde kappertjes voor. De kappertjes maken de combinatie met de wijn helemaal af! Vleesgerechten krijgen we bij Koeien en Kaas en De Kleischuur. Rundersucade en buikspek. Two of our favorites! Daarnaast proeven we bij Buiten eten + drinken een meddaillon van Joviander rund met kreeftenjus. Wat het lekkerste was? Wij kunnen niet kiezen! Weet jij het?

Wijn proeven bij Amsterdam Wine Festival

Naast de wandeling in Amsterdam Watergraafsmeer, is er ook een feestje gaande bij de Westergasfabriek en in de Haarlemmerbuurt! Hier leggen Bickers aan de Werf, Pikoteo, Apostrof en I-Dock ons in de watten. Bij Bickers aan de Werf staat gastvrouw Daniëlle te stralen. De liefde en passie spat er vanaf. Niet alleen vinden we hier de liefde. Ook bij I-Dock worden we spontaan verliefd op de locatie! Apostrof serveert ons een prachtig gerecht en ook bij Pikoteo staan ze ons hartelijk op te wachten.

Na deze vier mooie wijn-spijs creaties wandelen we naar de Westergasfabriek. Hier staat een hip streetfood gerecht en een lekkere Australische Shiraz ons op te wachten. En we gaan nog lang niet naar huis!

Klik hier voor de volledige WijnSpijs Agenda

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?