Liefhebbers van Thais eten, liefhebbers van garnalen, liefhebbers van curry's en liefhebbers van überhaupt heerlijke gerechten, opgelet!
Deze Thaise groene curry met garnalen is een van mijn persoonlijke favorieten (en binnenkort de jouwe 😉).
Het bevat alle smaken: zoet, zout, zuur, umami, het is fris en pittig tegelijk en zelfs romig door de kokosmelk. De smaken zijn gelaagd en complex (maar simpel te maken) wat zorgt dat elke hap weer onweerstaanbaar is.
De Thaise keuken
Als je aan Thailand denkt, denk je aan rijst en pittige curry. Niet onterecht, maar de Thaise keuken is veel meer dan dat. In het noorden wordt er anders gekookt dan in het zuiden bijvoorbeeld. Wat de meeste streekgerechten wel met elkaar gemeen hebben, is dat men probeert om alle smaken in hetzelfde gerecht te combineren (zoals bij dit toffe recept!). De Thai gebruiken veel verse kruiden en groenten, waardoor Thais eten altijd net lichter en gezonder smaakt dan andere (Aziatische) keukens.
Verder wordt als bijgerecht bijna altijd rijst gebruikt. En dan het liefst echte jasmijnrijst, of pandanrijst. Mocht je goede jasmijn- of pandanrijst willen kopen, breng dan een bezoekje aan een oosterse toko. De kans dat je in de supermarkt de echte vindt, is vrij klein. Vaak is het verkapte gewone witte rijst met een paar procent jasmijn- of pandanrijst.