Groene curry smaakt zoveel beter met zelfgemaakte curry pasta! Kant-en-klare curry pasta's zijn verleden tijd. Met dit recept voor Thaise groen curry pasta maak jij het voortaan zelf.

Geen zin en/of tijd om altijd vanaf scratch te beginnen? Geen zorgen. Deze curry pasta laat zich prima invriezen waardoor je heel goed een grote hoeveelheid kan maken. Maak met deze curry pasta vervolgens deze supersnelle groene-groente curry of bijvoorbeeld Thaise groene curry met kip!

Thaise groene curry pasta

4 from 7 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Thai
Portie

4

Bereidingstijd

15

minutes

Je hebt waarschijnlijk een tripje naar de toko nodig voor een aantal specifieke ingrediënten, maar ik beloof je dat, is het waard!

Onder de receptuur voor groene curry pasta gaan we dieper in op de diverse ingrediënten en waarom nou precies deze.

Ingrediënten groene curry pasta

 • 3 3 uien

 • 20 gram 20 verse galanga/laos

 • 40 gram 40 gember

 • 5-8 5-8 groene rawit pepers (afhankelijk van de pittigheid en je wensen)

 • 4 stengels 4 citroengras (vers of diepvries)

 • 6 tenen 6 knoflook

 • 15 gram 15 verse koriander (idealiter met de wortel)

 • 6 6 limoenblaadjes (kaffir lime leaves, diepvries)

 • 2 stuks 2 steranijs

 • 1 tl 1 komijnzaad

 • 1 tl 1 zout

 • 1 scheut 1 plantaardige olie zoals zonnebloem.

 • Extra nodig
 • vijzel

 • keukenmachine

Bereiding

 • Snijd de uien door de helft en verwijder de schil. Pel de knoflook en schraap de schil van de gember met een lepel. Maak de wortels van de koriander schoon met een klein mesje. Verwijder de steeltjes van de pepers en snijd de stengels citroengras in 3 stukken, zodat ze in de keukenmachine passen.
  Vijzel de steranijs, komijn en het zout tot fijne poeder. Steranijs en komijn vermalen vijzel
 • Het is belangrijk dat je de hardste ingrediënten eerst vermaal, omdat deze het vezeligst zijn. Begin dus met de citroengras, gember, galanga, uien en groene pepers te vermalen in de keukenmachine. groene curry pasta ingrediënten blender
 • Laat de keukenmachine een paar minuten draaien op vol vermogen zodat de stukjes van de citroengras zo klein mogelijk worden. Schraap wanneer nodig de zijkanten tussentijds naar beneden. Voeg vervolgens de knoflook, koriander, limoenblad, gemalen steranijs, komijn en zout toe aan de keukenmachine. Laat nogmaals een paar minuten draaien.
 • Giet heel langzaam een straaltje olie in de keukenmachine, net zoveel tot je merkt dat de pasta een glad geheel wordt.

Tips

 • Vul een ijsblokjesvorm met de pasta en zet in de vriezer. Wanneer de blokjes geheel bevroren zijn, haal ze uit de vorm en doe ze in een vriezerbakje of -zakje. Zo heb je altijd groene curry pasta in makkelijke porties op voorraad! 😃
 • Bepaalde ingrediënten niet kunnen vinden of wil je liever iets minder ingrediënten kopen? Kijk hieronder naar de aanpassingsmogelijkheden.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Ingrediënten Thaise groene curry

Zo'n Thaise groene curry pasta bevat nog al wat ingrediënten en een aantal moeilijker verkrijgbaar.

Hieronder leg ik van een aantal ingrediënten uit welke vormen geschikt zijn, en wat je eventueel weg zou kunnen laten of vervangen. Zonder de principes van de Thaise keuken voorbij te gaan natuurlijk. Ik legde die in dit recept voor Tom kha kai al eerder aan je uit.

Uien

Maakt het uit welk type ui je gebruikt? Mijn inziens niet! Natuurlijk verschilt de smaak licht van sjalotten, rode ui of "normale" uien, maar niet in die mate dat je groene curry pasta er minder van zal gaan smaken. Ook zal de groene kleur dermate overheersen dat je niet heel bang hoeft zijn voor de kleur.

Galanga/laos

De smaak lijkt in de verte op die van neef gember maar de smaak is peperachtig met citrus noten. Het doet me ook altijd een beetje aan eucalyptus denken. Kan je deze niet vers vinden of houdt je niet zo van de smaak? Laat het dan gewoon weg en/of gebruik wat meer gember.

Groene pepers

Gebruik voor een curry pasta altijd verse pepers.
Groene pepers kun je in Nederland vaak in 3 varianten vinden: Spaanse peper, jalapeño en rawit.

Naar mening is rawit de meest geschikte omdat deze goed pittig is, zonder dat er een paprika smaak aanwezig is. Dat is soms bij een groene Spaanse peper wel het geval.
Dat gezegd hebbende, als je die niet kan vinden zijn de andere varianten ook prima te gebruiken! Check wel altijd even de pittigheid voordat je gelijk de maximale hoeveelheid verwerkt in je curry pasta. Pittiger maken is zo te doen, minder pittig daarin tegen... 😉

Verse koriander met wortel

Zo ziet dat er uit, in bijna alle toko's vind je koriander met wortel. Waarom? Omdat juist daar super veel smaak in zit! Hou je niet van koriander? Probeer eens de wortel te verwerken in plaats van het blad, heel kruidig maar minder "zeepachtig" zoals sommige koriander ervaren. In deze Thaise groene curry pasta hoort wel echt verse koriander, je kunt wel een beetje spelen met de hoeveelheid. De wortel maak je trouwend schoon door met een scherp mesje even over de buitenkant te schrapen.

Steranijs

Dit is echt een gevalletje persoonlijke voorkeur! Ik ben er dol op en de steranijs geeft de groene curry pasta ook echt een diepere kruidige smaak naar mijn mening. Maar, stel dat je het lastig kan vinden, niet als extra ingrediënt wilt kopen of gewoon geen fan bent, dan zou ik het lekker weglaten.


🍴Gang


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten