Som Tum is een superlekkere en frisse salade. Het is in Thailand enorm populair en ook makkelijk zelf te maken. Weinig calorieën en een echte smaakexplosie. Wat wil je nog meer!
De Thaise keuken gebruikt zowel de rijpe als de onrijpe variant van sommige vruchten. Interessant hé? De groene papaja is minder zoet en heeft een heerlijk knapperige structuur. Het zuigt ook makkelijk sauzen en dressings op.
Ik vind deze salade het lekkerst in de zomer. Zelf maak ik hem altijd lekker pittig maar dit heb jij natuurlijk helemaal in eigen hand.
Lees snel verder voor het recept!
Thai van Tove Nilsson
Tove Nillson komt uit Zweden. Ze heeft zich na haar opleiding als sommelier en kok gespecialiseerd in het combineren van eten en drinken. Niet alleen wijn maar ook bier, frisdranken en limonades.
Tove heeft inmiddels meerdere succesvolle kookboeken achter haar naam staan.
Wij mochten dit recept voor Som Tum delen als voorproefje uit haar nieuwste boek, Thai.
Het is geïnspireerd door de hippe Thaise restaurants in steden zoals New York, Berlijn en Bangkok. Met meer dan 70 recepten is Thai een goed boek om de moderne Thaise keuken te leren kennen.
Het boek leert je typisch Thaise technieken onder de knie krijgen, zoals het gebruik van de grote vijzels. Hou je van extreem smaakvolle gerechten en geurige kruiden? Dan is dit boek iets voor jou.
Thai
- Tove Nilsson
- ISBN: 978 94 6143 235 3
- Good Cook
- Prijs € 20,95
🍴Gang
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten