We zijn on tour met Pitch PR – en gaan vandaag langs 3 vestigingen van The Harbourclub.

Lees mee – en wees jaloers.

The Harbourclub on tour | Arrivé

Op deze zonnige dinsdagochtend verzamelen een bonte stoet van zo’n 16 culinaire reporters achter het Amstelstation. We krijgen een eerste drankje.

En als je nu denkt. ‘Chique bedoening, drinken achter het Amstelstation‘, dan heb je deze foto zeker nog niet gezien. Want we drinken Moët (uit de fles) en knabbelen vast een oestertje.

Moët bij het Amstelstation

Schoolreisje voor foodies

Na een korte rit in onze geblindeerde VIP tourbus met passende Ibiza-lounge-house soundtrack komen we aan in Vinkeveen. De zaak is indrukwekkend mooi. Het eten belachelijk goed. De bediening knap en lief.

En om het plaatje compleet te maken, komen we een voetbalvrouw tegen op het toilet. Score!

Fruits de mer bij The Harbourclub

The Harbourclub Vinkeveen

  • Chef | Ingmar Ipema @ingmaripema
  • Signature Dish | Geroosterde kreeft, avocadocreme en granita van Bloody Mary
  • Wijn | Magnums albarino – ‘The Embraced Wine’, en verdejo – ‘Naia’
  • En verder | Waanzinnige torens met fruits de mer en de groeten van Schmidt Zeevis.

We komen via een prachtige entree met glazen wanden vol wijnflessen het restaurant binnen. Helaas nog net te koud om op het terras aan de plas plaats te nemen.

Maar de tafel die voor ons klaar staat is gevuld met torens vol schelp en schaaldieren. Snel nemen we plaats.

Gesprekken verstommen bij het aanzien van zoveel lekkers. Snel worden de borden en glazen gevuld. Als side wordt het signature gerecht van Ingmar Ipema geserveerd.

Wauw.

Mogen we hier blijven? Helaas. De andere Harbourclubs roepen. It’s a dirty job. 😉

wijn-Zuid
Zeebaars bij The Harbourclub
Zeebaars aan tafel bereid

Chef The Harbourclub Zuid

The Harbourclub Amsterdam Zuid

  • Chef | Daniël van Ettinger
  • Signature Dish | Zeebaars in zoutkorst
  • Wijn | ‘Enate’ Chardonnay, Spanje Somontano 
  • En verder | Het hele restaurant heeft een open dak. En daarnaast een paar romantische en intieme ‘boots’ direct aan het water. Plus aanlegplekken voor de boot, natuurlijk.

De zon past zich aan aan de stemming in onze tourbus. En daarom kunnen ze in The Harbourclub Zuid laten zien wat hun ‘unique selling point’ is.

Het dak kan er letterlijk af!

Heerlijk hoor.
Bij het zonnetje een prachtig glas witte wijn en een tafelbereiding van zeebaars in zoutkorst. Mijn favoriet van de dag.

The Harbourclub Amsterdam Oost

  • Chef | Melchor Soto Fernandez @mellysoto
  • Signature Dish | Tomahawk dry aged in samenwerking met Nice to Meat
  • Wijn | ‘No Name Borgogno’, Piemonte Italië
  • En verder | Dj op het toilet, snackmuur a la Febo met Wagyu burgers op brioche en meer…

Door naar Oost. Op een wat minder sexy, soort van festivalterrein worden we uit de bus gebonjourd. Via een lange gang komen we uiteindelijk bij een clubachtige entree, waar een vriendelijke gastvrouw (ook al zo knap) ons richting ‘de snackmuur’ wijst.

Dat klinkt misschien heel Febo, maar dit is The Harbourclub.
En dan is die snackmuur niet gevuld met kroketten en slappe bamischijven. Maar met briochebroodjes met wagyu burgers.

En, oh ja. Je krijgt er een Negroni bij van onder meer Gin Mare.

En dit was dus allemaal nog maar in de soort-van-garderobe-meets-lounge. Ik bedoel, we moesten nog naar binnen.

Binnen in Oost

Binnen dus, vind je een mega tent. Heel mooi, haast on-Nederlands aangekleed en ondanks dat het zo groot is, voelt het toch heel romantisch en intiem. Veel verschillende zitje en ook hier weer ‘boots‘. Ik mag ze wel.

Nu de zon echt doorzet, kunnen we plaatsnemen op het terras. Het lijkt Saint Tropez wel.

De mannen van Nice to Meat hebben een mooi verhaal over dry aged vlees. Nog mooier dan het verhaal, is de smaak. Collega Sharon Lockhorst valt spontaan van haar vegetarische geloof.

Dry aged Nice to meat

The Harbourclub 2.0

Ja, het zijn hele mooie, rijk aangeklede tenten die niet misstaan op je instafeed. En langs de stranden van Barcelona. En ja. De clientèle is ontzettend knap en heeft een bepaalde dresscode.

Is dat erg?

Nee.

Zeker niet als je op het hoge niveau van The Harbourclubs functioneert. Want het is geen gebakken lucht. Hier wordt persoonlijk bediend, door mensen die vaak al jaren in dienst zijn. Hier krijgen top ingrediënten het podium dat ze verdienen, bereid door chefs die trots hun vak uitoefenen.

Hier kun je gewoon ontzettend goed eten en drinken op prachtige plekken aan het water.
En dan lekker mensen kijken. Dat ook.

The Harbourclub vind je in Amsterdam Zuid en Oost, Vinkeveen en Rotterdam. Meer info en reserveringen vind je hier.