Follow Friday | The Foodalist

Food Travel is het nieuwe citytrippen, maar het allerbeste restaurant vinden in een metropool is vaak tijdrovend, moeilijk, en vaak teleurstellend.

Enter 150 Restaurants You Need to Visit before You Die: een selectie van de 150 must-visit restaurants overal ter wereld die je een unieke belevenis beloven. Samengesteld door de Follow Friday van deze week, Amélie Vincent aka The Foodalist.

Follow Friday @thefoodalist | Amélie Vincent

Amélie is kind aan huis bij de grootste chefs. Haar favoriete spots, vanwege het originele menu, waanzinnige wijnkaart of onberispelijke bediening, of je ne sais quoi, vind je in haar nieuwste boek. 150 restaurants you need to visit before you die.

The Foodalist – het bedrijf van Amélie – schrijft foodcontent en doet consultancy voor food gerelateerde bedrijven over de hele wereld. Als internationale foodexpert schrijft, filmt en meet zij dagelijks met de allerbeste chefs ter wereld. Op haar Instagram beleef je haar avonturen in de mooiste restaurants, beste keukens en leukste events mee.

Dit bericht bekijken op Instagram

Congratulations to the one and only @maurocolagreco. And so you did it. The three Michelin stars and the winning of number 1 @theworlds50best in less than one year… And what a year! I have been fortunated to travel with you, from Europe to Asia, from different kitchens to the organization of a congress together, being the witness of simple everyday moments of life. What I could see and admire was, of course, your incredible talent, being able to create emotions in delicate dishes in any part of the world, but also to observe you in the most challenging moments, when you were working so hard that I was even concerned about your wellbeing, or other moments where everything could have collapsed in a kitchen and you were the only one able to fix things by your charisma and human intelligence, imposing yourself with no sound. I also observed you, speaking italian, French, Spanish or English, about your beautiful wife, sweetest children, smiling, laughing and listening to others…. You are an incredible chef, and a human being who sees the world from above, and more importantly: who cares for the others. Congratulations to you and your team. And a special hug to @luchetto126 who shares a very unique bond with you, and is part of these beautiful recognitions.

Een bericht gedeeld door The Foodalist – Amélie Vincent (@thefoodalist) op

Tijd voor een inkijkje!

Amélie! Jij bent van oorsprong advocaat. Wat vind je het leukste aan je carriere switch?
Ik vind het het leukst om creatieve chefs een podium te geven, net als producenten die duurzaam werken. Dat doe ik door verschillende projecten over de hele wereld.

Wat wil je nog bereiken?
Ik ben meer van het delen, dan van ‘bereiken’. Ik denk dat ik echte een idealist ben. Ik droom van een betere wereld door echt menselijk contact en te zorgen voor de natuur om ons heen.


Wat was de grooste uitdaging bij het maken van het boek 150 restaurants you need to visit before you die?
Allereerst, het beschrijven van die 150 plekken met foto’s en woorden was een enorme klus, die een enorme organisatie vereiste. Ten tweede vond ik het heel moeilijk om moment opname van de culinaire scene te geven. Deze scene is een van de meest dynamische en veranderend voortdurend. Ik het boek daarom bucket list through visual and culinary perspectives genoemd. Ik hoop dat er meer versies komen, zodat het boek steeds kan meebewegen met de culinaire wereld.

Heb jij van alle 150 een favoriet restaurant?
Natuurlijk heb ik geen favoriet! Alle 150 restaurants hebben hun eigen aanpak, en reflecteren de persoonlijkheid en geschiedenis van de persoon achter het restaurant. Mijn doel is dat je ze allemaal bezoekt!

Is er een restaurant dat je nog graag zou willen bezoeken?
Ik zou willen dat ik kon terug gaan in de tijd, begin 1970. Ik zou mij verstoppen in de keuken van Alain Chapel. De opwinding die in keukens heerste ten tijden van de ontwikkeling van de Franse ‘Nouvelle Cuisine’ door Michel Guerard, Alain Senderens, de broertjes Troisgros en Alain zelf, zou ik graag meemaken!

Beste WijnSpijs combinatie ooit gegeten?
Deze maand ben ik nog omver geblazen door een paring met Florilège in Tokyo.

Wie is jouw ultieme idool?
Ik heb er geen. Mijn werk – en wat ik het mooist eraan vindt – is het vinden van nieuwe talenten die hun culinaire tradities delen met een eigen twist.

Wat is je favoriete comfortfood?
Kaisendon, (een traditioneel Japans donburi gerecht van rijst met rauwe vis) of Pho, noedelsoep.

En laatste vraag, wat je beste wijnervaring tot nu toe?
Ik was daar met een jonge chef, Santiago Lastra, die onder meer de leiding had over Noma Mexico. Samen met de wijnmakers dekten we een tafel in een prachtig landschap met een waanzinnig uitzicht. We roosterden een heel lam op open vuur en aten het op met vers gemaakte tortilla’s…

Meer avonturen van Amélie? Volg haar hier op Instagram

150 restaurants you need to visit before you die

Amélie Vincent
Lannoo
ISBN 978 94 014 5442 1

Bekijk ‘m hier op Bol.com

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons