Heb je zin in Tjap Tjoy, maar geen zin om te bestellen bij de Chinees? Maak het dan gewoon zelf! Dit lekkere Tjap Tjoy recept is simpel, snel en natuurlijk ook om van te genieten! Als extraatje lees je in dit artikel ook hoe je de perfecte witte rijst op tafel zet.
Heb je al zin gekregen om Tjap Tjoy te maken? Lees dan snel verder!
Tjap Tjoy: Chinees of Indonesisch?
Grappig om te weten: veel gerechten van ‘de Chinees’ zijn helemaal niet Chinees. Gerechten als nasi goreng, babi pangang, ayam ketjap, rendang, saté en atjar zijn allemaal van oorsprong Indonesisch, maar volledig aangepast aan de smaak van Nederlanders.
Tjap Tjoy heeft een Kantonese naam – het betekent ‘gemengde groenten’ – maar is uitgevonden door Chinese Amerikanen, die het de naam chop suey gaven. Tjap tjoy is dus niet Chinees, maar daarom niet minder lekker en een zeer geliefd onderdeel van de Nederlandse eetcultuur!