WijnSpijs Magazine Logo

Tofu recepten inspiratie vind je hier!

Tofu, ook wel bekend als tahoe, is een veelzijdige en populaire vleesvervanger die gemaakt wordt van sojabonen. Er zitten weinig calorieën in maar wel veel eiwitten, score!

In Azië ziet met tofu eigelijk niet als vlees vervanger, maar als een product op zichzelf. Je ziet hier dus ook recepten met tofu én vlees. Tofu heeft een neutrale en subtiele smaak en neemt gemakkelijk de smaken van andere ingrediënten aan, waardoor het een geweldige toevoeging is aan allerlei recepten. Tofu is ook een goede bron van eiwitten, ijzer en andere voedingsstoffen.

Op onze foodblog hebben we een aantal lekkere en gezonde tofu recepten voor je verzameld. Want tofu recepten zijn er in alle mogelijke vormen en maten. Zo kun je bijvoorbeeld tofu frituren, stomen, in saus en stoofpot verwerken, of verstoppen in dumplings. 

Op zoek bent naar nieuwe manieren om tofu te gebruiken in je kookrepertoire, of gewoon op zoek bent naar gezonde en lekkere maaltijden, zit je op onze foodblog helemaal goed. Bekijk onze tofu recepten en laat je inspireren om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken!

Alle 6 Tofu recepten op een rij

De verschillende soorten tofu: smaak, structuur en hoe te gebruiken in recepten

Er zijn verschillende soorten tofu op de markt, elk met hun eigen unieke smaak en structuur.

Alle tofu wordt gemaakt van sojamelk. De manier van verwerken en de toevoeging bepaalt vervolgens welke soort tofu er gemaakt wordt. 

tofu

Stevige tofu 

Elke toko verkoopt deze tofu. Je kunt hem gebruiken om te bakken en frituren. Hij blijft redelijk compact en is een goede vervanger voor normaal gehakt. 
Dun Yong is een goed merk. 

Zachte tofu 

Zachte tofu zit qua structuur tussen bovenstaande tofu en silken tofu in. 
Je kunt hem nog frituren en dan behoudt hij een puddingachtige structuur van binnen. 
Dynasty is een goed merk. 

Silken tofu 

Zijden tofu kun je beter niet te veel bewerken. Je kunt hem ook goed koud eten of in een saus of soep verwerken. 
Fortune is een goed merk. 

Eier tofu 

Japanse tofu waar ei doorheen gaat is geler van kleur en smaakt ook een beetje naar ei. Hij is ook lekker glad en gaat goed in saus. 

Haal het maximale uit je tofu recept 

Om het maximale uit je tofu recept te halen, is het belangrijk om het op de juiste manier te koken of te bereiden. Zo kan zachte of silken tofu worden gemengd met sauzen of dressings, terwijl medium en stevige tofu beter geschikt is om te grillen, bakken of frituren. 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat tofu een neutrale smaak heeft en gemakkelijk de smaken van andere ingrediënten aanneemt. Dit maakt het een geweldige vleesvervanger of die gemakkelijk kan worden gebruikt in allerlei verschillende gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens tofu te combineren met specerijen, marinades of sauzen om de smaken op te nemen.

Met de verschillende soorten tofu die beschikbaar zijn, zijn de mogelijkheden voor recepten met tofu eindeloos. Experimenteer met de verschillende soorten en ontdek welke het beste bij jouw smaak en kookstijl past.

Waar koop je tofu?

Mensen die verstand hebben van tofu zeggen dat je never nooit tofu moet kopen in de supermarkt. Die tofu is vies en taai en vermoedelijk de reden dat veel mensen zeggen dat ze niet van tofu houden. 

Waar koop je dan wel tofu? Online bij Crisp, of bij een goede toko. 

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram