Recept | Tomatenbeignets met yoghurt uit Santori

Krijg je deze zomer gasten op bezoek? Maak dit! Het lijkt heel ingewikkeld, maar dat valt heel erg mee (echt waar). De smaken zijn heel zomers. Fris en toch vol tegelijk. En ook al worden de beignets gefrituurd, door de tomaten heb je toch het gevoel dat het allemaal wel meevalt.

Recept uit My Streetfood Kitchen

Tomatenbeignets met yoghurt uit Santori

Hapjes voor 4 tot 6 personen – Bereiden 30 minuten

Benodigdheden

  • 400 gr rijpe roma- of pomodorinotomaten*
  • 1,5 el fijngehakte munt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 90 gr patentbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • lichte olijfolie, om te frituren**
  • 250 gr griekse yoghurt
  • 1 el fijngehakte dille
  • partjes citroen, om te serveren

*Als we een kleine suggestie mogen doen? Wij zouden een paar fijngesneden zongedroogde tomaatjes toevoegen, om te tomatensmaak nog meer op te halen. Een stuk of 5 zijn al voldoende.
**Arachideolie frituurt ook heel fijn!

Geen zin om te koken? Boek een Walking Dinner, de leukste manier van uit eten gaan! 

De Voorbereiding!

Halveer de tomaten in de lengte en schep de zaden eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Gebruik je kerstomaatjes of kleine tomaatjes, snijd ze dan in de lengte in vieren en laat de zaden zitten. Meng de tomaat, munt, oregano, bloem, bakpoeder, en zout in een middelgrote kom met 80 ml water en roer tot een dik beslag. (Als je de zongedroogde tomaatjes wil gebruiken voeg je die nu aan het beslag toe.)

Dip

Meng de yoghurt en de dille in een kom en snij de citroen in partjes.



Bakken

Verhit een laagje van 5 cm olie in een wok of middelgrote pan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Als je een stukje brood in de olie laat vallen en de olie direct gaat bruisen, is deze klaar voor gebruik. Laat, met een licht ingevette soeplepel, steeds een flinke eetlepel beslag in de olie vallen – ongeveer 4 per keer – en bak ze in zo’n 30 seconden aan beide knapperig. (Dit gaat echt supersnel!) Laat de tomatenbeignets uitlekken op keukenpapier. 

Serveer de tomatenbeignets zo heet mogelijk met de dip & citroen.

Verder lezen? Wellicht vind je dit ook leuk:

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons