Heb je de tijd om wat lekkers te maken? Maak dit! Het lijkt heel ingewikkeld, maar dat valt heel erg mee (echt waar). De smaken zijn heel zomers. Fris en toch vol tegelijk.

En ook al worden de beignets gefrituurd, door de tomaten heb je toch het gevoel dat het allemaal wel meevalt.

Recept uit My Streetfood Kitchen

Tomatenbeignets met yoghurt uit Santori

0 from 0 votes
Course: HapjesCuisine: Grieks
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 400 gr 400 rijpe roma- of pomodorinotomaten*

  • 1,5 el 1,5 fijngehakte munt

  • 1 tl 1 gedroogde oregano

  • 90 gr 90 patentbloem

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 1 tl 1 zout

  • lichte olijfolie, om te frituren**

  • 250 gr 250  griekse yoghurt

  • 1 el 1 fijngehakte dille

  • partjes citroen, om te serveren

Bereiding

  • Halveer de tomaten in de lengte en schep de zaden eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Gebruik je kerstomaatjes of kleine tomaatjes, snijd ze dan in de lengte in vieren en laat de zaden zitten. 
  • Meng de tomaat, munt, oregano, bloem, bakpoeder, en zout in een middelgrote kom met 80 ml water en roer tot een dik beslag. (Als je de zongedroogde tomaatjes wil gebruiken voeg je die nu aan het beslag toe.)
  • Dip
  • Meng de yoghurt en de dille in een kom en snij de citroen in partjes.
  • Bakken
  • Verhit een laagje van 5 cm olie in een wok of middelgrote pan met een dikke bodem op middelhoog vuur. Als je een stukje brood in de olie laat vallen en de olie direct gaat bruisen, is deze klaar voor gebruik.
  • Laat, met een licht ingevette soeplepel, steeds een flinke eetlepel beslag in de olie vallen – ongeveer 4 per keer – en bak ze in zo’n 30 seconden aan beide knapperig. (Dit gaat echt supersnel!)
  • Laat de tomatenbeignets uitlekken op keukenpapier. 
  • Serveer de tomatenbeignets zo heet mogelijk met de dip & citroen.

Tips

  • *Als we een kleine suggestie mogen doen? Wij zouden een paar fijngesneden zongedroogde tomaatjes toevoegen, om te tomatensmaak nog meer op te halen. Een stuk of 5 zijn al voldoende.
  • **Arachideolie frituurt ook heel fijn!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten