We trappen het WijnSpijs Restaurant van het Jaar verkiezing af met de nummer 10. Een goede bekende, restaurant Southern Cross in Heemstede. 

De familie Edwards plaatst zich door hun deelname aan de WijnSpijs Wandeling in Heemstede op 23 juni 2019. 

Southern Cross Heemstde

Al eerder werden ze met de scores die toen uitgedeeld werden, het beste WijnSpijs Restaurant van de Maand. Lees hier alles over Peter & Natasja, en wat er zo bijzonder is aan dit restaurant. 

Southern Cross | Nummer 10

Peter Edwards en zijn vrouw Natasja zijn al bijna zeventien jaar de trotse eigenaren van restaurant Southern Cross in Heemstede. Een modern, hedendaags restaurant gebaseerd op de moderne Australische keuken. Op de kaart staan exotische gerechten als kangoeroe en krokodil, maar ook bekendere gerechten als coquilles of Black Angus steak.

Op de wijnkaart staan enkel Australische wijnen en dat zijn er een stuk meer dan je in eerste instantie verwacht. En okay. Ook een paar wijnen uit Nieuw Zeeland. 

In de vorig jaar verbouwde zaak hangt een warme sfeer en de bediening hier is uitermate vriendelijk. Southern Cross bestaat uit meerdere ruimtes om te dineren, een wijnbar en een deel voor ‘private dining’. Vergeet vooral in de zomer, de binnentuin niet. 

Wandel een WijnSpijs Wandeling in Heemstede op 14 juni 2020. 
Boek nu je tickets. 

De scoresWat werd er geserveerd?

Seared scallops, curry espuma, almond créme, cauliflower pickels, spiced apple vinagarette, apricot kernels. Een weloverwogen gerecht om te serveren aan onze wandelaars! 

Bij dit gerecht werd een heerlijke wijn geschonken: The Witches Berry: chardonnay + viognier blend. Dit is een een zeer levendige, evenwichtige wijn. Een perfecte wijn spijs combinatie dus! 

Dit was duidelijk een groot succes. 

coquille van Southern Cross

Supervriendelijke bediening, heerlijk gegeten, mooi restaurant, prachtige binnentuin, werkelijk alles klopt. Tot de Typisch Australische uitspraken van het personeel aan toe. - WijnSpijs Wandelaar

Deze wijn ontving alle lof

Peter en Natas van Southern Cross

The Witches berry: chardonnay + viognier blend.Heerlijke licht houtgerijpte Chardonnayblend met zacht geel fruit.

Het ingetogen gebruik van eiken laat steenvruchten en nootachtig hinten achter in de mond. De exotische en krachtige tonen komen van de kleine porties van de Viognier en Marsanne druiven die zijn gemengd met de Chardonnay. Een medium bodied wit, met mooie zuren en verfrissende droge smaak die heerlijk combineert met de coquilles van Peter. 

Ontdek Southern Cross. Boek hier. 

Telefoon: 023 521 9992
E-mail: info@southern-cross.nl

Southern Cross