Restaurant The George in Oisterwijk plaatst zichzelf op nummer 9 in onze lijst van De Beste Wijn Spijs Restaurants van het Jaar!

Oisterwijk staat bekend om zijn gastronomie. Met restaurant De Swaen (wat zelfs enige tijd twee sterren bezat) zette Cas Spijkers deze Bourgondische parel op de kaart.

Niet gek dat dit prachtige dorp barst van het culinaire talent. Dé perfecte plek ook voor een WijnSpijs Wandeling.

The George | Nummer 9

The George – onderdeel van Hotel de Leijhof – is niet onopgemerkt gebleven. Onlangs nog werden zij nog Beste WijnSpijs Restaurant van de Maand. En ook Gault & Millau beloonde het restaurant met 13/20 punten.

We spreken met hotelmanager Thomas, die grote plannen heeft met restaurant The George. ‘Zonder er een strijd van te maken, willen wij tóch het beste restaurant van Oisterwijk worden,’ zegt hij lachend.

Het team van The George – ook verantwoordelijk voor het ontbijt en de banqueting van het hotel – werkt met zo’n 15 FB medewerkers. Zij krijgen van het management veel vrijheden. Thomas denk, dat die vrije hand en persoonlijke benadering van de staff, een grote rol speelt bij de waardering van de gasten.

‘De sfeer is heel informeel en Bourgondisch. In de zomer zie je de chefs voor je neus kruiden plukken in de kas, die een paar minuten later op je bord liggen. Of wanneer je nog dichter bij het vuur wilt zitten, kun je reserveren voor de Chefs Bar. Hier kun je Dylan Hirtum van heel dichtbij in actie zien.’

In deze tijden van personeelstekorten, ben ik heel dankbaar om te werken met een team dat zo veel hart voor de zaak heeft.

Hotelmanager Thomas Dijst

De scores


Scores Smaak & Vermaak

Wat werd er geserveerd?

Zeebaars met parelgort

Chefkok Dylan van Hirtum heeft zich uitgesloofd en bereidde een heerlijke maaltijd voor de wandelaars. Zeebaars met parelgort en gele biet in een saus van sjalotten.

Dit gerecht werd gecombineerd met een frisse witte wijn uit de wijnstreek Lodi, in Californië.

Dat deze combinatie een schot in de roos was, is gebleken uit de cijfers.

De jarige in ons midden kreeg bubbels van het huis! Fantastisch!

- WijnSpijs Wandelaar

Deze wijn ontving alle lof

Witte wijn

De Gnarly Head unoaked viognier uit 2017, wordt gemaakt in Lodi, Californië. Deze witte wijn heeft een frisse stijl en tonen van abrikozen, peer en perzik.  

‘The George kiest een Amerikaanse wijn, omdat die over het algemeen een onbekende reputatie hebben, hier in Europa. Dan is het extra leuk om gasten daar kennis mee te laten maken’, aldus de sommelier van The George. 

Ontdek The George op Instagram

The George ontdekken? Boek hier je Walking Dinner of de volgende WijnSpijs Wandeling in Oisterwijk!

The George
Telefoon | 013 523 1123
E-mailinfo@leijhof.nl
Whatsapp | 06 20202524