Tortellini maken is wel even iets anders. Maar wat is het toch lekker.
Oké, je kunt een aardig pastadeeg maken. Je krijgt altijd complimentjes over jouw ravioli. Dan is het nu tijd voor tortellini. Dit is pasta maken 2.0. Dit tortellini recept ziet er misschien intimiderend uit, maar na vandaag voel je jezelf een echte pasta-pro. Gevulde pasta’s kennen straks geen geheimen meer voor je.
Waar komt tortellini vandaan?
Tortellini is één van de belangrijkste recepten uit Bologna. Samen met Bolognesesaus en Lasagne is dit recept een authentiek icoon van de Emiliaanse culinaire traditie.
Tortellini is zo’n recept waarvan de oorsprong door verschillende steden wordt opgeëist. In dit geval is het geschil tussen de mensen van Bologna en Modena.
Volgens de traditie werd tortellini voor het eerst gemaakt in een herberg in Castelfranco Emilia, een dorp dat tot de fascistische periode tot het district Bologna behoorde en vervolgens onder het grondgebied van Modena viel.
Deze ruzie woedt nog steeds. Elk jaar organiseren Bologna en Modena een wedstrijd waar 5 chef-koks uit Modena en 5 uit Bologna strijden om de beste zelfgemaakte tortellini.