Wie ooit een truffelkaas heeft gegeten, weet hoe lekker zo'n romige truffelkaas is. Maar wat je niet wist, is dat je truffelbrie (of een andere zachte kaas) heel goed zelf kunt maken. Gewoon thuis!


Met dit recept maak je gewoon je een eigen truffelkaas. Hoe goed om dat te serveren tijdens je volgende een borrel! Punten scoren!

Truffelkaas zelf maken

0 from 0 votes
Recipe by Morgan Mc Glynn Difficulty: makkelijk
Aantal

1

Truffelkaas
bereiding

15

minutes

Morgan: ''Ik ben echt gek op truffelkaas. De smaak is ongekend en er kan echt geen andere kaas aan tippen, dus stel je eens voor dat je hem thuis zou kunnen maken... Het succes is wel afhankelijk van de kwaliteit van de kaas en de truffels: de truffels moeten echt supervers en in het seizoen zijn. Je kunt een zachte kaas gebruiken die je zelf gemaakt hebt, maar een brie, camembert of Coulommiers uit de winkel kan ook. ''

Ingrediënten voor truffelkaas

  • 1 1 zachte kaas (ongeveer 250 g)

  • 50 g 50 mascarpone (zie blz. 60)

  • 2 tl 2 slagroom

  • 1 1 verse zwarte truffel (ongeveer 20-40 g) (ingemaakte truffel kan ook)

  • Ook nodig
  • zwarte peper uit de molen

zo maak je truffelkaas

  • Snijd de zachte kaas met een scherp mes horizontaal doormidden. zachte-kaas-snijden
  • Meng de mascarpone in een grote kom met de slagroom.
  • Schaaf de helft van de truffel met een dunschiller of een speciale truffelschaaf in flinterdunne plakjes bij het mascarponemengsel en roer goed.truffel-schaven
  • Smeer het mascarpone-truffelmengsel met een spatel op de onderste helft van de kaas en strooi er een snufje peper op. truffelkaas-maken
  • Schaaf de rest van de truffel op het mascarponemengsel.truffelkaas
  • Leg de bovenste helft van de kaas op de onderste helft, zodat de kaas weer zijn oorspronkelijke vorm heeft.truffel-kaas
  • Druk de kaas zachtjes aan, wikkel hem in plasticfolie en leg hem minstens 24 uur in de koelkast.truffel-kaas
  • Haal de kaas 1-2 uur vóór het serveren uit de koelkast.

Tips

  • Leg de truffelkaas minstens 24 uur in de koelkast om de truffelsmaak goed in de kaas te laten trekken.
  • Ook zo dol op Camenbert? Probeer deze Camenbert uit de oven dan een keer!
  • De truffeertechniek kun je op elke ongepasteuriseerde, zachte rijke kaas toepassen.
  • En wat drink je dan voor wijn bij kaas? Dat lees je hier.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Truffelkaas uit 'Zelf Kaas Maken'

  • Titel Zelf Kaas Maken, van ricotta tot feta en Goudse kaas
  • Auteur Morgan Mc Glynn
  • Fotograaf Jamie Orlando Smith
  • Uitgever Terra
  • Release
  • Bekijk de prijs hier op Bol.com

Morgan Mc Glynn laat zien dat zelf kaas maken echt niet moeilijk hoeft te zijn. Zij neemt je stap voor stap mee in het proces om zelf kaas te maken. Deze kaasspecialist laat zien welke ingrediënten er nodig zijn om een bepaalde kaas te maken, maar ook welke stappen daar voor nodig zijn.

Van zachte roomkaas tot harde cheddar, kaasspecialist Morgan neemt je mee door het hele maakproces met duidelijke en prachtige foto's bij elke stap.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten