Ben je op zoek naar een heerlijke en luxe mayonaise met een twist? Probeer dan eens deze truffelmayonaise! Deze romige saus wordt gemaakt met een combinatie van zonnebloemolie en truffelolie, wat leidt tot een unieke smaak en geur. Het is een perfecte aanvulling op vlees, vis, groente en zelfs op brood als spread.
En het maken van truffelmayonaise is eigenlijk heel eenvoudig, dus waar wacht je nog op? Volg onze stap-voor-stap recept om deze heerlijke dip thuis te maken.
Truffelmayonaise, smeer overal maar op!
Wat is het toch met die truffelmayo dat je het nu op zowat elke menukaart en zeker borrelkaart vindt? Het komt door de combinatie van de licht zure mayonaise en de decadente, aardse smaak van truffel. Er zijn weinig dingen waar een goede truffelmayo niet bij past eigenlijk. Nou ja, ik zou het niet snel bij m´n toetje doen maar je begrijpt wat ik bedoel.
Door de aardse, rijke truffelsmaak past het perfect bij vlees, en dan met name rundvlees, maar bij vis kan ´ie ook fantastisch zijn. Maak de truffelmayonaise eens en smeer het royaal op dit broodje carpaccio. Als je de truffelmayo ietwat verdunt door er een beetje water door te mengen, is ´ie ideaal voor over een klassieke carpaccio. En trouwens, op elke hamburger is truffelmayonaise een top-idee!
Verder eet je truffelmayonaise bij zelfgemaakte patat, een goed gebakken biefstuk, een broodje pastrami, bij worstenbroodjes, of als dip bij andere borrelhappen.