Tuna Melt Tosti met ketchup | Vis uit Blik 2 | Bart van Olphen

Deze simpel ogende tosti vindt zijn oorsprong in Amerika, waar de sandwich met tonijn en veel kaas al snel uitgroeide tot een ware klassieker. Waarom? Het antwoord proef je na het bereiden.

Tekst gaat verder onder foto

tuna melt

Over Vis uit Blik 2

Seafood chef en auteur Bart van Olphen brengt in zijn nieuwste boek een ode aan duurzaam gevangen vis uit blik. Vis uit blik 2 laat je kennismaken met de verrassende culinaire mogelijkheden van deze klassieker uit de voorraadkast.

Deze geheel nieuwe editie vol watertandlekkere recepten bewijst dat je eindeloos kunt variëren met vis uit blik. Denk aan ansjoviesdumplings, risotto met paddenstoelen en makreel, pita met uni of waterkerssalade met krab en venkel. De kwaliteit van vis uit blik doet niet onder voor die van verse vis en het is supermakkelijk om mee te koken, betoogt Bart. 

Het boek biedt meer dan veertig verrassend lekkere en eenvoudige gerechten waarbij verse ingrediënten worden gecombinerd met onder andere tonijn, zalm, krab, garnalen, makreel en sardines uit blik. De receptfoto’s zijn van David Loftus, bekend van o.a. Jamie Olivers boeken.

Naast héél veel kookplezier biedt het boek een kijkje in de levens van vissers die met respect voor de natuur vissen. Bart van Olphen zet zich al jaren in voor de consumptie van duurzaam gevangen vis. Zijn reizen naar visserijgemeenschappen over de hele wereled inspireren hem om visproducten met een verhaal te ontwikkelen.

Over Bart van Olphen

Visexpert en auteur Bart van Olphen brengt onder het merk Fish Tales duurzaam gevangen vis op de markt. Vis in blik 2 is zijn negende kookboek. In 2014 kwam vis uit blik uit, dat meteen werd genomineerd voor kookboek van het jaar.

Tosti - Tuna Melt met Ketchup

Lunchgerecht | 2 personen
Ingrediënten tosti
  • 1 blikje tonijn in zonnebloemolie (a 160 gr), uitlekgewicht (112 gr)
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 bosui, fijngehakt
  • ¼ bosje peterselie, alleen de blaadjes, grofgehakt
  • 3 el mayonaise
  • tabasco
  • 4 sneden brood
  • 20 gr boter
  • 4 plakken cheddar
  • zout en peper
Ingrediënten ketchup
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 blik gepelde tomaten (a 400 gr)
  • 1½ el tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el rodewijnazijn
tabasco

De Tuna Melt maak je zo!

Stap 1. 

Meng de tonijn, rode ui, bosui, peterselie, mayonaise en een paar druppels tabasco in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

Stap 2. 

Maak ondertussen de ketchup. Verhit de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook en rode ui zonder dat ze verkleuren. Voeg dan de gepelde tomaten, tomatenpuree, bruine suiker en rodewijnazijn toe. Laat het geheel op laag vuur langzaam inkoken. Breng de ketchup op smaak met zout en peper. Druk de saus dan door een fijnmazige zeef en laat afkoelen.

koken met vis uit blik

Beleggen, bakken, genieten!

Stap 3. 

Besmeer één zijde van elke snee brood met boter en draai ze om. Verdeel het tonijnmengsel en de cheddar over de niet-besmeerde zijden van twee sneden brood. Leg de andere sneden erop met de boterzijde aan de buitenkant.

Stap 4. 

Bak de tosti’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het brood krokant en de kaas gesmolten is. Snijd de tuna melt diagonaal doormidden en serveer met de ketchup.

Ik ga liever voor de tonijn summer rolls!

tuna melt
vis in blik

Vis uit blik 2


  • Auteur | Bart van Olphen
  • ISBN | 9789021570778
  • Uitgever  | Kosmos Uitgevers
  • Prijs  |  € 18,50
Summary
recipe image
Recipe Name
Tuna Melt
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Speciaal voor jou.

KokenKoken

Voeg je koptekst hier toe

Wat eten we vandaag?
1001 recepten voor elke dag