Op zoek naar een fijn restaurant in Overveen of Bloemendaal? Geen probleem. Wij vertellen je alle ins & outs over de leukste plekjes. Welk zaken mag je niet overslaan, waar wordt je vertroeteld door de leukste bediening en waar moet je je oma mee naar toe nemen? Je leest het hier!

1. Kraantje Lek

Deze bijzondere historische plek heeft in de harten van vele locals een heel bijzonder plekje. Kraantje Lek wordt al jaren bezocht door gezinnen vanuit de hele regio vanwege de speeltuin en toffe duin waar het restaurant aan ligt.

Dit jaar is het restaurant verkocht aan de eigenaren van het Wapen van Kennemerland, die er met een bezem doorheen zijn gegaan. Nog steeds heerlijke genieten voor het hele gezin, met snelle bediening en briljant terras. 

kraantje lek

Kraantje Lek
Duinlustweg 22, Overveen
023 524 12 66

2. Loetje

Ze staan natuurlijk bekend om hun biefstuk, maar ze hebben nog veel meer lekkere gerechten op de kaart staan! Probeer bijvoorbeeld eens het tonijnbiefstuk of de vegetarische Poké Bowl. Hier in Overveen heeft Loetje een prachtig terras met mooie grote bomen en ruime plaatsen. 

loetje

Loetje Overveen
Bloemendaalseweg 260, Overveen
023 527 74 57

3. Brouwerskolkje Exclusief

Midden in het Bloemendaalse bos ligt, als in een sprookje verscholen tussen de eeuwenoude bomen, het Brouwerskolkje Exclusief. Dit prachtige plekje is ‘exclusief’ af te huren voor feestjes en partijen, maar ook als je ‘gewoon’ een hapje wilt eten is dit een heel fijn restaurant en het omfietsen meer dan waard.

Kom helemaal tot rust in de romantische omgeving en geniet van het hoogstaande niveau van de keuken.

restaurant brouwerskolkje

Brouwerskolkje Exclusief
Brouwerskolkweg 5, Overveen
023 521 91 34

4. NAP Bloemendaal

Culinaire natuurtalenten Jimmy en Jordy besloten dat het tijd was om hun leerschool in Amsterdam achter zich te laten en voor zichzelf te beginnen op een van de mooiste plekjes van Bloemendaal. Er wordt nog steeds gekookt met een internationale allure.

Verfijnd, bijzonder en eigentijds worden hier de prachtigste wijnen gekoppeld aan een bijpassend menu. Dit is de ideale plek om iets bijzonders te vieren.

terras buiten

NAP Bloemendaal 
Kerkplein 16A,  Bloemendaal
023 583 66 87

5. Noor

Noor is ooit gestart in Haarlem, maar na 10 jaar werd het daar te klein. Hier in Bloemendaal is er gelukkig lekker veel ruimte. De mannen staan sinds jaar en dag bekend om hun vijf gangen verrassingsmenu waarmee je compleet in de watten wordt gelegd.

voorgerecht wijn

Noor
Bloemendaalseweg 35, Bloemendaal
023 532 47 81

6. Nieuw Vreeburg Bistrobar

Lekker casual uit eten in een laid back sfeer. Neem je hele familie mee, of blij lekker hangen op het terras. Bij Vreeburg kom je altijd bekende tegen en is het altijd moeilijk om weer weg te gaan. Je kunt de hele dag terecht voor klassieke eetcafe gerechten zoals een rijk mosselpannetje of goeie saté. Wijnkaart is ook on fleek en boven verwachting! 

restaurant vreeburg

Nieuw Vreeburg Bistrobar
Kerkplein 16, Bloemendaal
023 743 01 25