6 hotspots in Overveen & Bloemendaal

WijnSpijs
WijnSpijs

Op zoek naar een fijn restaurant in Overveen of Bloemendaal? Geen probleem. Wij vertellen je alle ins and outs over de leukste plekjes. Welk zaken mag je niet overslaan, waar wordt je vertroeteld door de leukste bediening en waar moet je je oma mee naar toe nemen? Je leest het hier. 

Kraantje Lek

Deze bijzondere historische plek heeft in de harten van vele locals een heel bijzonder plekje. Kraantje Lek wordt al jaren bezocht door gezinnen vanuit de hele regio vanwege de speeltuin en toffe duin waar het restaurant aan ligt. Dit jaar is het restaurant verkocht aan de eigenaren van het Wapen van Kennemerland, die er met een bezem doorheen zijn gegaan. Nog steeds heerlijke genieten voor het hele gezin, met snelle bediening en briljant terras. 

Kraantje Lek restaurant

Kraantje Lek
Duinlustweg 22, Overveen
0235241266

Loetje

Ze staan natuurlijk bekend om hun biefstuk, maar ze hebben nog veel meer lekkere gerechten op de kaart staan! Probeer bijvoorbeeld eens het tonijnbiefstuk of de vegetarische Poké Bowl. Hier in Overveen heeft Loetje een prachtig terras met mooie grote bomen en ruime plaatsen. 

Loetje-overveen-biefstuk

Loetje Overveen
Bloemendaalseweg 260, Overveen
023 527 7457

Brouwerskolkje Exclusief

Midden in het Bloemendaalse bos ligt, als in een sprookje verscholen tussen de eeuwenoude bomen, het Brouwerskolkje Exclusief. Dit prachtige plekje is ‘exclusief’ af te huren voor feestjes en partijen, maar ook als je ‘gewoon’ een hapje wilt eten is dit een heel fijn restaurant en het omfietsen meer dan waard. Kom helemaal tot rust in de romantische omgeving en geniet van het hoogstaande niveau van de keuken. ‘

Brouwerskolkje

Brouwerskolkje Exclusief
Brouwerskolkweg 5, Overveen
023 521 9134

Deze 6 hotspots op één middag leren kennen? Het kan tijdens de WijnSpijs Wandeling 6 oktober!

NAP Bloemendaal

Culinaire natuurtalenten Jimmy en Jordy besloten dat het tijd was om hun leerschool in Amsterdam achter zich te laten en voor zichzelf te beginnen op een van de mooiste plekjes van Bloemendaal. Er wordt nog steeds gekookt met een internationale allure. Verfijnd, bijzonder en eigentijds worden hier de prachtigste wijnen gekoppeld aan een bijpassend menu. Dit is de ideale plek om iets bijzonders te vieren.   

terras met tafeltjes

NAP Bloemendaal 
Kerkplein 16A,  Bloemendaal
023 583 6687 

Noor

Noor is ooit gestart in Haarlem, maar na 10 jaar werd het daar te klein. Hier in Bloemendaal is er gelukkig lekker veel ruimte. De mannen staan sinds jaar en dag bekend om hun vijf gangen verrassingsmenu waarmee je compleet in de watten wordt gelegd. 

Noor
Bloemendaalseweg 35, Bloemendaal
023 – 532 47 81

Nieuw Vreeburg Bistrobar

Lekker casual uit eten in een laid back sfeer. Neem je hele familie mee, of blij lekker hangen op het terras. Bij Vreeburg kom je altijd bekende tegen en is het altijd moeilijk om weer weg te gaan. Je kunt de hele dag terecht voor klassieke eetcafe gerechten zoals een rijk mosselpannetje of goeie saté. Wijnkaart is ook on fleek en boven verwachting! 

Nieuw Vreeburg Restaurant

Nieuw Vreeburg Bistrobar
Kerkplein 16, Bloemendaal
023 7430125

Bezoek al deze hotspots tijdens de WijnSpijs Wandeling in Overveen & Bloemendaal!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?