In onze hometown Haarlem is een heleboel te doen om dineren en uit eten gaan. Je kunt je kont niet keren of er is weer en of andere fantastische tent uit de grond geschoten.

Toch pakken we regelmatig het fietsje richting Heemstede. Want hier voelt het allemaal wat ruimer, wat minder gehaast en heerlijk relaxed. Maar vooral, kun je hier echt heel erg goed eten. Waar we dat het liefste doen lees je hier.

1. Seafoodbar Salt

Heaven is here! Deze hippe vis-en seafoodbar (no worries er is ook het een en ander voor de carnivoren en vega’s) is een plek waar spetterverse oesters, scheermessen en sashimi de plek krijgen die ze verdienen. En natuurlijk is er wijn, want vis moet zwemmen!

seafoodbar salt

Seafoodbar Salt
Zandvoortselaan 139
Heemstede

2. Cheval Blanc

Cheval Blanc is voor een restaurant met een Michelinster bijzonder betaalbaar. Je kunt bijvoorbeeld aanschuiven voor een marktmenu. Heerlijk! En dat doen we eigenlijk het liefst op dat mooie en gezellige terras aan de Jan van Goyen. En dan is het sit, back & relax. Want hier weten ze precies wat ze aan het doen zijn en hoef je nergens over na te denken.

cheval blanc

Cheval Blanc
Jan van Goyenstraat 29
Heemstede

3. Southern Cross

Een van onze favoriete restaurants. Al jaren trouwens. Hier is het altijd goed. Goed eten, lieve, kundige en oplettende bediening, persoonlijke aandacht, waanzinnige wijnen en nog veel betere wijnspijs combinaties.

We kunnen er nog veel meer over zeggen, maar bij deze tent móet je gewoon gaan eten. Nu volle bak aan het re stylen, we zijn heel benieuwd naar de 2.0 versie.

terras southern cross

Southern Cross
Zandvoortselaan 24
Heemstede

4. Brasserie Sanz

Brasserie Sanz bewijst keer op keer in alle belangrijke restaurantgidsen van Nederland thuis te horen. Een echte Franse brasserie met klassiek interieur en bediening. De kaart gaat mee met de seizoenen en er is dus altijd wat nieuws te proberen.

Brasserie Sanz
Jan van Goyenstraat 31
Heemstede

5. Bistro Deux

Heerlijke ‘huiskamer’ bistro, waar je wordt ontvangen met een mooi koud biertje, goed glas wijn en een heleboel gezelligheid. Op de kaart echte bistro classics als carpaccio, uiensoep, gamba’s uit het pannetje en spareribs. Voor ieder wat wils dus.

uiensoep

Bistro Deux
Binnenweg 25
Heemstede

6. De Vleeschouwerij

De beste plek in Heemstede voor carnivoren. In deze voormalig slagerij staan de beste stukken vlees nog steeds op een voetstuk. Dat betekent niet alleen mooie Cote de Boeuf, botermalse biefstuk en t-bones, maar ook bites van huisgemaakte vleeswaren. Echt heel cool! Erbij drink jen natuurlijk een van de mooie wijnen van de uitgebreide wijnkaart.

aperitief

De Vleeschouwerij
Raadhuisstraat 28
Heemstede