Uit eten in Heemstede? Dit zijn 6 hotspots die je niet mag missen!

Laura Lemmers
Laura Lemmers

In onze hometown Haarlem is een heleboel te doen om dineren en uit eten gaan. Je kunt je kont niet keren of er is weer en of andere fantastische tent uit de grond geschoten.

Toch pakken we regelmatig het fietsje richting Heemstede. Want hier voelt het allemaal wat ruimer, wat minder gehaast en heerlijk relaxed. Maar vooral, kun je hier echt heel erg goed eten. Waar we dat het liefste doen lees je hier.

Seafoodbar Salt

Heaven is here! Deze hippe vis en seafoodbar (no worries er is ook het een en ander voor de carnivoren en vega’s) is een plek waar spetterverse oesters, scheermessen en sashimi de plek krijgen die ze verdienen. En natuurlijk is er wijn, want vis moet zwemmen!

Seafoodbar Salt
Zandvoortselaan 139
Heemstede

Cheval Blanc

Cheval Blanc is voor een restaurant met een Michelinster bijzonder betaalbaar. Je kunt bijvoorbeeld aanschuiven voor een marktmenu. Heerlijk! En dat doen we eigenlijk het liefst op dat mooie en gezellige terras aan de Jan van Goyen. En dan is het sit, back & relax. Want hier weten ze precies wat ze aan het doen zijn en hoef je nergens over na te denken.

Cheval Blanc
Jan van Goyenstraat 29
Heemstede

Southern Cross

Een van onze favoriete restaurants. Al jaren trouwens. Hier is het altijd goed. Goed eten, lieve, kundige en oplettende bediening, persoonlijke aandacht, waanzinnige wijnen en nog veel betere wijnspijs combinaties. We kunnen er nog veel meer over zeggen, maar bij deze tent móet je gewoon gaan eten. Nu volle bak aan het re stylen, we zijn heel benieuwd naar de 2.0 versie.

Southern Cross
Zandvoortselaan 24
Heemstede

Bekijk Southern Cross na de grote verbouwing en de andere hotspots van Heemstede tijdens de WijnSpijs Wandeling. Kaarten koop je hier!

Brasserie Sanz

Brasserie Sanz bewijst keer op keer in alle belangrijke restaurantgidsen van Nederland thuis te horen. Een echte Franse brasserie met klassiek interieur en bediening. De kaart gaat mee met de seizoenen en er is dus altijd wat nieuws te proberen.

Brasserie Sanz
Jan van Goyenstraat 31
Heemstede

Bistro Deux

Heerlijke ‘huiskamer’ bistro, waar je wordt ontvangen met een mooi koud biertje, goed glas wijn en een heleboel gezelligheid. Op de kaart echte bistro classics als carpaccio, uiensoep, gamba’s uit het pannetje en spareribs. Voor ieder wat wils dus.

Bistro Deux
Binnenweg 25
Heemstede

De Vleeschouwerij

De beste plek in Heemstede voor carnivoren. In deze voormalig slagerij staan de beste stukken vlees nog steeds op een voetstuk. Dat betekent niet alleen mooie Cote de Boeuf, botermalse biefstuk en t-bones, maar ook bites van huisgemaakte vleeswaren. Echt heel cool! Erbij drink jen natuurlijk een van de mooie wijnen van de uitgebreide wijnkaart.

De Vleeschouwerij
Raadhuisstraat 28
Heemstede

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?