Uit eten in Hoogeveen? Dit zijn onze favoriete spots

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Hoogeveen! Meerdere keren verkozen tot leukste binnenstad van Nederland. De mooie cascade siert het centrum, net als deze supergezellige zaakjes voor een hapje en een drankje.

Hier lees je over de leukste hotspots van Hoogeveen, én heerlijke dagjes uit in deze mooie stad! Dit zijn ze, onze favoriete restaurants van Hoogeveen!

Deksels

East meets West. Dat is hoe eigenaar Edgar Meijer zijn zaak omschrijft. In deze toffe zaak voel je de passie voor de wereldse keukens, met de nadruk op Indonesische & Aziatische invloeden. Als ik hier zit kijk ik mijn ogen uit, want naast de lekkerste gerechtjes is hun interieur ook fantastisch mooi.

Deksels Restaurant Hoogeveen

Deksels
Grote Kerkstraat 25, Hoogeveen
0528-355 340

Het Koetshuis

Het Koetshuis is een pareltje in Hoogeveen. In een ongedwongen sfeer wordt hier vrolijk en vers gekookt. Maar je mag ook zelf koken, tijdens een workshop! Lekker sfeertje, fijn eten!

Het Koetshuis

Het Koetshuis
Grote Kerkstraat 24, Hoogeveen
0528-331 002

Il Gusto

Dol op de Italiaanse keuken? Dan mag je Il Gusto niet overslaan. Pizza’s uit de loeihete steenoven, verse vis van de houtskoolgrill en een waanzinnige wijnkaart met de mooiste Italiaanse wijnen. Mangiare!

Il gusto pizzeria Hoogeveen

Il Gusto
Raadhuisstraat 6, Hoogeveen
0528-854 727

Restaurant Schippershuus

Het Schippershuus is een opvallende verschijning in Hoogeveen. Het pand is een rijksmonument en heel kenmerkend aan de stad!
Binnen waait echter een frisse wind en is de inrichting modern en van deze tijd. Je bent trouwens ook welkom op het terras voor een fijn glas wijn!

Schippershuus Hoogeveen

Restaurant Schippershuus
Hoofdstraat 254, Hoogeveen
0528-234 778

Het Postkantoor

Het Postkantoor in Hoogeveen zit ook echt in het oude postkantoor van de Van Echtenstraat. Je kunt hier de hele dag terecht voor een kopje koffie op het terras, of een wijntje. Ze hebben een uitgebreide lunch- en dinerkaart én op zaterdagavond wordt deze plek omgetoverd tot een nachtclub…

Het postkantoor

Restaurant Het Postkantoor
Van Echtenstraat 35, Hoogeveen
0528-231 517


Foodguide | Leuke dingen doen in Hoogeveen

De binnenstad van Hoogeveen wil je niet overslaan! Ga je een weekendje weg? Of wil je je eigen stad herontdekken? Dit zijn de leukste culinaire uitjes in deze gezellige stad!

WijnSpijs Wandeling Hoogeveen

Al deze restaurants kun je bewonderen tijdens een de culinaire wandeling. 5 restaurants met 5 heerlijke wijnen staan je deze middag op je te wachten. En natuurlijk kun je ondertussen het mooie centrum van Hoogeveen ontdekken. Klik hier om kaartjes te kopen.

Waar | Hoogeveen Centrum

Walking Dinner Hoogeveen

Kun je niet kiezen tussen deze top restaurants? Bezoek er meteen 3 of 4 tijdens een Walking Dinner! Dit is je eigen samengestelde WijnSpijs Wandeling diner-versie. Hier krijg je een welverzorgd diner. Gegarandeerd de leukste manier van uiteten gaan! Hier kun je reserveren!

Waar | Hoogeveen
Wanneer | Elke avond
Tijden | vanaf 18:00 uur

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?