Waar kan je lekker eten in Maarssen?

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Het prachtige Maarssen vind je op zo’n acht trein minuten van Utrecht. Deze waanzinnig mooie stad ligt zowel aan de Vecht, als aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

Prachtige grachtenpanden en overal buitenplaatsen. Geen wonder dat deze culturele en culinaire parel in de volksmond ook wel Klein Amsterdam genoemd wordt.

Restaurants in Maarssen zijn er natuurlijk ook genoeg. De leukste, lekkerste en beste hebben we hier voor je op een rij gezet.

De leukste restaurants van Maarssen

Le Brasseur

Eigenaren en broers Brouwer hebben een neus voor bijzondere producten van dichtbij en koken daar met liefde van kop tot staart mee. Dat betekent dat je hier kunt genieten van wonderschone wijn-spijs combinaties. En met mooi weer eet je niet in dit prachtige rijksmonument, maar ervoor, op het terras aan de prachtige Vecht. Le Brasseur interieur

Le Brasseur
Schoutenstraat 5, Maarssen
0346 – 830 382

 


Ontdek deze prachtige stad met WijnSpijs. Op 12 januari kun vijf van deze restaurants van je shortlist afstrepen tijdens de WijnSpijs Wandeling. Koop nu kaarten. 


 

Delice

In Delice kookt eigenaar Latif met liefde volgens de recepten uit zijn thuisland Tunesië. Bijzondere kruiden, verrassende combinaties en specerijen die de chef zelf invoert, maken je avond uit heel bijzonder. Deze zaak in het hart van het dorp staat in de verre omstreken bekend om de mooie wijn en spijs combi’s en de prachtige gerechten. Delice restaurant Maarssen

Delice
Kaatsbaan 25, Maarssen
034 – 628 4534

Enya

Enya behoort tot een van de leukste zaken van Maarssen. Ze koken hier Grieks/Mediterraanse gerechten, gestoken in een frisse nieuwe en elegante jas. Op de wijnkaart vind je wijnen van over de hele wereld. Allemaal pareltjes die je favoriete gerechten nóg lekkerder maken. enya gerecht

Enya
Langegracht 36, Maarssen
034 – 628 3434

De Eendracht

Deze vaste waarde in Maarssen is er voor iedereen en de hele dag. En of je nu komt borrelen, ontbijten, dineren of koffie drinken, alles wordt met liefde en zorg voor je gemaakt. Vele producten komen rechtsreeks van De Lindenhoff in Baambrugge, kwaliteit die je terug proeft. Verder geen ingewikkeld gedoe, gewoon heel goed eten zonder poespas.

Barry de eendracht

De Eendracht
Langegracht 51, Maarssen
0346 – 562 201

Alex Bar & Kitchen

Dé huiskamer van Maarssen waar je heerlijk eet en gezellig borrelt. De keuken werkt met lokale ingrediënten. Veel mooie stukken prime meat en een fantastische wijnkaart. En op zeer regelmatige basis staat hier een bandje te spelen.

ALEX wijn openen bar

Alex Bar & Kitchen
Nassaustraat 68, Maarssen
06 5551 2126

De Heeren van Maarssen

Bij de Heeren van Maarssen kun je de hele dag terecht. Kom lunchen met een luxe clubsandwich of ouderwetse uitsmijter. Drink een mooi glas wijn op het fijne terras of vier je verjaardag in de Heerenkamer. Of huur een bootje. Ook erg fijn, parkeren kan hier voor de deur. diner tafel

De Heeren van Maarssen
Maarsseveensevaart 7A, Maarssen
0346 – 561 590

Auguste

Dit is dus hét restaurant voor spectaculaire fruits de mer en spetterverse vis van het Gooi en omstreken. Van oesterfestijn tot Beluga kaviaar – en van salades met kreeft tot zeetong in roomboter. Met meer dan 20 jaar ervaring weten ze hier precies hoe vis moet zwemmen en hoe gasten tevreden de deur uit gaan.

Auguste
Straatweg 144, Maarssen
0346- 565 666

Nog een plekje vrij in je agenda op 12 januari? 5 van de bovenstaande restaurants mag je bezoeken tijdens de WijnSpijs Wandeling!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?