Cityguide Oss | De leukste restaurants op een rij

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Nooit geweten, maar hartstikke waar, Oss barst uit zijn voegen van de leuke restaurants en gezellige kroegen. Niet alleen de peperstraat, al is het daar wel heel gezellig, maar ook in de rest van dit stadje hebben ze het goed voor elkaar.

De kwaliteit ligt enorm hoog en het was dan ook lastig kiezen. Maar dit vinden wij de leukste restaurants van Oss.

Brasserie la Colline

Ze noemen zich ‘de huiskamer van Oss’, maar dat vinden wij iets te kort door de bocht. Want in onze huiskamer is het ook gezellig, maar krijg je echt niet zulke knappe bordjes geserveerd, om maar even wat te zeggen. Ook is het interieur beeldschoon en de drankkaart dik in orde. Lekker heen gaan dus.

Brasserie la Colline
Heuvel 40
Oss

Cordial

Kan natuurlijk niet ontbreken. Over dat ene gekke bandenboekje gaan we het niet meer hebben, want hier wordt onverminderd fantastisch gekookt. En dat niet alleen, ook ‘aan de voorkant’ staat een waanzinnig team de wijn spijs combinaties te rocken. Dat wordt dus swingen aan tafel, maak je borst maar nat.

Cordial
Oostwal 175
Oss

Wil je 6 van deze toffe restaurants in een keer van je hotlist afstrepen? Kom naar de WijnSpijs Wandeling in Oss. Koop je tickets hier!

Amici d’Italia

Precies zoals de Italiaanse keuken moet zijn en waarom die keuken zo beroemd is. Bij Amici begrijpen ze dat. Mooie ingrediënten, niet te veel smaken op een bord en maak het niet nodeloos ingewikkeld, dan spreken de smaken voor zich.
De liefde voor de Italiaanse keuken spat hier dus van je bord af. Echt een gezellig restaurant voor de hele familie en waar je met een glimlach weer naar buiten loopt.

Amici d’Italia
Houtstraat 2d
Oss

De Bodega

Bij De Bodega in Oss staat het menu in het teken van de smaken en ingrediënten rondom het Middellandse Zeegebied. De bediening is altijd hartelijk en bijzonder gastvrij. Even je telefoon opladen of een bijzondere allergie? Het kan veel problemen opleveren, maar hier nooit. Echt fijn!
De wijnkaart is ook nog eens heel goed én heel betaalbaar

De Bodega
Heuvel 40
Oss

Ontdek 6 restaurants, 6 wijnen en 6 gerechten in het fijne Oss, wandel mee tijdens het leukste culinaire event van Nederland. Al meer dan 90.000 lekkerbekken gingen je voor. Ga mee!

Bistro Louis

Hier wordt hard, maar rustig gewerkt‘, dat is nog eens een mooie omschrijving. De spontane bediening maakt het zichzelf hier absoluut niet makkelijk en neemt uitgebreid de tijd voor uitleg bij elke gang. Wil je er een passende wijn bij. Kan! En natuurlijk voorzien van een mooi verhaal.
In deze prachtige zaak wordt ook nog eens heel lekker gekookt. Perfecte plek dus voor een ontspannen avond uit.

Bistro Louis
Peperstraat 14a
Oss

De Nieuwe Wereld

De internationale keuken van de Nieuwe Wereld lokt. Met goed belegde broodjes, meer dan 50 soorten speciaalbier, baristakoffie en de toffe lokatie is het dan ook gezellig druk te noemen.
Op de kaart vind je allerlei ‘happen’ en je betaalt zo’n €18 voor een hoofdgerecht. Wij gaan meestal voor de carpaccio van entrecote of de Dutch Weed Burger, heerlijk!

De Nieuwe Wereld
Heuvel 29
Oss

Bar 15

Superfijne frisse kroeg, lekker ruim en van alle gemakken en spelletjes voorzien. Perfecte plek om in het weekend even helemaal bij te kletsen of stoom af te blazen tijdens de vrijmibo.
Mooie wijnen, ook te proeven tijdens een van de proeverijen (aanrader), hapjes, speciaalbieren en cocktails. Alles smaakt naar meer!

Bar 15
Peperstraat 15a
Oss

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?