Valkenburg is voor veel Nederlanders een heerlijke stad voor een weekendje weg! De stad staat bekend om zijn mergelgrotten. Deze geheime vluchtgangen van de kasteelruïne zijn een echte trekpleister.

Maar ook de natuur en het centrum van Valkenburg zijn een bezoek meer dan waard. Ben je op zoek naar een goed restaurant in Valkenburg? Dan zit je hier goed. Lees hieronder alles over de leukste plekken voor lunch of diner in Valkenburg.

Daelhemergroeve

Op een wel heel bijzonder plekje in Valkenburg vind je de Daelhemergroeve. Dineren of lunchen in een mergelgrot, dat doe je niet elke dag! Uit de open keuken worden prachtige bordjes getoverd met een hoofdrol voor seizoensgroenten. Die groenten komen dan weer uit De Moestuin. Ook andere ingrediënten worden met zorg uitgekozen wat resulteert in een prachtige gerechtjes. Als je kiest voor een viergangen menu mét bijpassende wijnen en je gaat zeker met een glimlach weer naar buiten!

Daelhemergroeve
Daalhemerweg 31a Valkenburg
043 6014738

Da Pio

Deze stijlvolle Italiaan, midden in het centrum, serveert met veel amore het lekkerste van de Italiaanse keuken! Bij Claudi, de Siciliaanse eigenaresse, komt lekker eten met een goed glas wijn op de eerste plaats. Specialiteiten zijn de Pasta Vongole en de handgemaakt gevulde pasta’s. Ook voor een goede pizza is dit hét adres in Valkenburg.

Da Pio 
Grote Straat 41 Valkenburg
043 601 256

Vino Vidi Vici

Deze wijnwinkel is een echte aanrader! Ook wanneer je gewoon een lekker glas wilt drinken met een hapje, ben je van harte welkom. En als je wat moois proeft kun je meteen wat inslaan voor thuis! Naast prachtige (en betaalbare) wijnen heeft deze enthousiaste ondernemer ook een neus voor leuke wijncadeaus. Zeker op je to do lijst tijdens een weekendje Valkenburg.

Vino Vidi Vici
Daalhemerweg 6
043 852 5317

Perron 21

Zin in een luxe borrel met bijpassend hapjes, of kom je voor een uitgebreid diner? Bij Perron21 kan het allemaal. De kaart barst van de échte bistro klassiekers, zoals  zeetong, chateaubriand en crème brûlée, om een paar van onze favorieten te noemen. Geen gedoe op je bord dus, maar herkenbare klassiekers waar iedereen van houdt.

Perron 21
Stationsstraat 21 Valkenburg
043 601 3741

De Haselderhof

Aan de voet van die beroemde kasteelruïne vindt je De Haselderhof. Waar vroeger ridders en jonkvrouwen uitkeken over het Geuldal kun je nu zelf genieten van dit prachtige uitzicht. De keuken werkt voornamelijk met streekproducten als LiVar en Val Dieu kaas. Ook een lekker stuk Limburgse vlaai siert het menu. In combinatie met een kop goede koffie dé perfect stop tijdens je weekendje weg! Tip: Veel Nederlandse wijnen per glas op de kaart!

Haselderhof
Grendelplein 13 Valkenburg
043 8200 225

Bij Roos

Hier geniet je van een relaxte huiselijke omgeving en de gastvrijheid van Roos en haar team. Op het menu vooral veel shared dining gerechten zodat je alles kunt delen en proeven. Deze ‘torens’ maken je avond uit extra feestelijk. Bij alle gerechten worden ook bijpassende wijnen geschonken.

Bij Roos
Plenkertstraat 11 Valkenburg
043 311 730

Ontdek ze allemaal tijdens de WijnSpijs Wandeling in Valkenburg. Bestel je kaarten hier!