Uit eten in Vlissingen | de leukste dine spots [cityguide]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Stoer Vlissingen heeft een enorme aantrekkingskracht op liefhebbers van de zee, vakantievierders en foodies die een weekendje weg gaan.

Natuurlijk heb je de bruisende boulevard waar het zeker in de zomermaanden een en al gezelligheid is. Maar ook eindeloze stranden, terrassen met dat weergaloze uitzicht over zee en bijzonder veel plekken waar je ontzettend kunt genieten van fine dining met Zeeuwse streekproducten.

We zetten de leukste restaurants van Vlissingen voor je op een rij.

Arion Amadore

Op een van de mooiste locaties van Nederland geniet je in een luxe omgeving van Zeeuwse streekproducten. Natuurlijk moeten we even het uitzicht benoemen, want jeetje. Bijzonder lief en gastvrij team wat rap de lekkerste zeetong, kreeft en ander lekkers op tafel tovert.

Arion Amadore
Boulevard Bankert 266
Vlissingen
0118 – 401 502

Castafiore Risotteria

Dit is niet alleen de eerste risotteria van Nederland, maar ook een ontzettend leuke tent, waarvan je zou willen dat-ie bij jouw in de straat zou zitten. Natuurlijk meerdere risotto’s op de kaart, maar ook huisgemaakte gelato en dolce, antipasti van eigen import en lekker veel goede wijnen per glas.

Castafiore Risotteria
Bellamypark 40a
Vlissingen
0118 – 22 6007


Ontdek deze restaurants allemaal tijdens de WijnSpijs Wandeling van Vlissingen. Het leukste uitje voor foodies op zondag.


De Dighter

Stadscafe de Dighter is waar jong en oud samenkomt voor een mooi glas en lekker bijkletsen. Elke dag is er een andere huisgemaakte taart, waar je beter even voor kunt omlopen. Op de kaart verder bistro klassiekers en veel ruimte voor wisselende lokale seizoensgerechten en producten als asperge, rabarber en Zeeuws buikspek. Hier in het hart van Vlissingen krijg je de echte sfeer mee.

De Dighter
Bellamypark 30
Vlissingen
0118 – 85 1507

De Gevangentoren

Het blijft een indrukwekkend gezicht om grote schepen op steenworp afstand van je tafel te zien langs varen. Of je nu plaatsneemt op het terras, de serre of in de torenzaal, overal is het uitzicht spectaculair.
En als was dat uitzicht er niet, dan was het nog steeds een feestje om hier naar toe te gaan, want alles loopt op rolletjes. En dan is het heerlijk ontspannen. Oh ja. Probeer de huisgemaakte limoncello. Vet lekker!

Vlissingen uitzicht

De Gevangentoren
Boulevard de Ruyter 1
Vlissingen
0118 – 411 441

Hotel de Belgische Loodsensociëteit

Unieke en fenomenale plek voor een borrel, diner of slaapplaats. De Belgische Loodsensociëteit ademt niet alleen historie, het is ook een ontzettend leuke en bedrijvige plek om heerlijk te eten en te borrelen. Lieve bediening en dat uitzicht(!) maken dit een plek om nooit te vergeten.

Hotel de Belgische Loodsensociëteit
Boulevard de Ruyter 4
Vlissingen

Soif Vlissingen

Super gezellige plek gerund door een enthousiast team. Wijncafe Soif is de perfecte plek voor een mooi glas wijn. Ze zijn hier gespecialiseerd in Spaanse wijnen, zo is er bijvoorbeeld een hele spannende cava te proeven.

Soif Vlissingen
Bellamypark 14
Vlissingen

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?