Utrecht Highlights

Welkom in Utrecht

Het is zover! Jouw WijnSpijs Wandeling gaat straks beginnen.

Vandaag ontdek je verschillende restaurants, van bistro tot chique eetcafe, van fine dining tot klassieke wijnlokaal. Eén ding hebben ze gemeen, en dat is ‘de liefde voor lekkers’. 

Met dit overzichtje krijgt je culinaire beleving ook een cultureel tintje. Geniet van je wandeling en mis niks van deze prachtige stad! 

Ben je er klaar voor? 

Veel plezier vandaag en laat ons weten wat je vindt in de app!
Je vindt ons ook op Facebook en op Instagram. Deel je leukste foto’s met ons met de  #wijnspijswandeling

Of houd die telefoon lekker in je zak. 

De Bierverteller

Sinds 2012 is De Bierverteller gevestigd in Utrecht. Deze bierboetiek heeft meer dan 600 bieren in het assortiment. Wat deze winkel echt speciaal maakt, is dat ze je hun kennis op een entertainende wijze bijbrengen. Echt een beleving!

De biervertellers geven je adviezen over alle soorten bieren, van het geven van een bijzonder cadeau, tot over het combineren van bier met gerechten. Naast de gebottelde bieren, heeft de bierboetiek ook een growler. Hiermee wordt het bier direct uit het fust getapt in een fles.

Daarnaast organiseren ze proeverijen in de boetiek, op locatie of tijdens een boottocht door de Utrechtse grachten! De bierboetiek is ‘s zondags geopend van 12:00 tot 18:00 uur. Spring er even binnen als je richting Piero’s loopt!

Domkerk

Niet te missen, het meest iconische gebouw van Utrecht, de Domkerk! De bouw van deze prachtige historische kerk duurde 270 jaar! in 1525 was hij eindelijk af!

Oorspronkelijk Rooms-Katholiek, maar sinds de reformatie in Protestantse handen. Tijdens de beeldenstorm zijn vele beelden, altaren en monumenten verwoest.

Door een tornado in 1674 is een deel van de kerk ingestort. De kerk en de toren zijn nu van elkaar gescheiden. Wil je meer weten over deze bijzondere kerk? Hij is vandaag te bezoeken van 12:30 tot 16:00 uur!

Stadskasteel Oudaen

Tijdens de wandeling maak je een stop bij restaurant Oudaen, maar wist je dat Oudaen veel meer is dan alleen een restaurant?

Oudaen is een middeleeuws stadskasteel en staat midden in het centrum langs de Oudegracht. In 1395 is het in handen gekomen van de familie Houdaen, naar deze familie is het huis dus vernoemd. Het gebouw wordt naast restaurant ook gebruikt als grand café, evenementenlocatie en stadsbrouwerij!

In de brouwerij kun je tijdens een rondleiding het hele proces van bierbrouwen ontdekken. Bijzonder is de uKeg, waarbij je zelf je bier kunt tappen, het bier komt dan rechtstreeks uit de brouwerij! Neem dus zeker even een kijkje tijdens of na de wandeling!

Vockingworst

Een typisch Utrechts product is Vockingworst. Deze worst wordt al ruim 125 jaar gemaakt door Vocking Vleeswaren! Vocking is een familiebedrijf en draait al generaties in dezelfde familie, het bedrijf is nu in handen van Paul Vocking.

Vockingworst is een pure leverworst zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Het ziet er dan ook anders uit dan je van leverworst gewend bent, maar de smaak doet er zeker niet voor onder! 

Je kunt ‘m op twee manieren eten, rauw of gebakken. Je eet het heerlijk op een broodje met een beetje boter. Broodje Vocking is dan ook een bekende hap in Utrecht. Kan je er echt geen genoeg van krijgen? Er is ook een worst te koop van 1 meter lang!

Mesjokke

Eerlijke en heerlijke chocolade wordt gemaakt door Mesjokke. Per en Luc zijn de ondernemers achter Mesjokke en zijn heuse chocolate explorers. Ze zorgen voor unieke chocolade combinaties die je nergens anders vindt! 

De cacaobonen worden direct bij de cacaoboeren ingekocht. Dit zorgt ervoor dat de chocolate explorers precies weten waar hun bonen vandaan komen en zijn ze er zeker van dat de boeren een eerlijke prijs krijgen.

Benieuwd naar hoe de bonen tot repen worden verwerkt? Je kunt op afspraak bij Mesjokke langskomen voor een rondleiding. De chocolade is ook verkrijgbaar bij De Bierverteller, hij maakt er natuurlijk een bier & chocolade combi mee!

Goed om te weten!

Nog even alles op een rij over jouw WijnSpijs Wandeling?

Klik hier!

Heb je de app nog niet gedownload? Download hem dan hier voor Apple en hier voor Android!

Jouw feedback is super waardevol voor ons! Hiermee kunnen wij onze producten verbeteren en nog beter op jouw wensen afstemmen!
Laat je mening hier achter.

Tips

  • Deel je ticket (in de WijnSpijs app) met je medewandelaars. Zo heeft iedereen direct de route en een geldig ticket bij zich.
  • Drink genoeg water tussendoor! Wijn is fijn, maar zonder genoeg water geeft het venijn. 😉
  • Toch een flinke kater opgelopen? Lees dit artikel!

Heel veel plezier namens het WijnSpijs team!

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email