Roadtrip door de Champagne

Dat Champagne in Nederland nog steeds als een luxe product wordt gezien, iets wat je alleen drinkt met feestdagen en Oud & Nieuw, heeft veel te maken met de prijs. En met marketing. Wat ja, voor een mooie fles bubbels betaal je meer dan een ‘normale’ wijn. Maar écht lekker bubbels (zoals deze) kun je al drinken onder drie tientjes. Alleen niet iedereen kent familiebedrijf Bouché Père & Fils. Iedereen kent wél Moët en de bijbehorende prijskaartjes. Tijd voor een vergelijkend warenonderzoek ->  vakantie/avontuur naar de Champagne! Paar uurtjes rijden en je bent er.

Maar hoe kom je bij die Champagne huizen binnen?

Champagne streek

‘Ik versta die man niet’

Wij kwamen van de week deze briljante website tegen, champagne-booking.com. Deze website is opgericht door een paar echte Champagneliefhebbers die in deze prachtige wijnstreek tegen een paar lastige obstakels opbotsten. Want kun je overal gewoon naar binnen lopen? Wat als je de wijnboer niet verstaat? En moet je perse overal wijn kopen?

Met deze Nederlandstalige website boek je heel makkelijk en helemaal naar je persoonlijke wens een toer door de Champagne regio. Boek al een proeverij van een tientje en leer alles van de mensen die de hele dag bezig zijn met deze spannende bubbelwijn. Leer meer over de verschillende wijnhuizen en de prijskaartjes. En de verschillen tussen Cava en Champagne. En vooral ook waarvan je een paar dozen in de auto moet laden! Want kopen mag, maar hoeft absoluut niet.

Lees onze Champagne REVIEW | Super Champagne met een fijne prijs!

Sabreren, motor rijden en picknicken

Naast proeverijen kun je ook een picknick boeken, druiven plukken en per Landrover of motor een tocht door de wijngaarden maken. Boek meteen een tafel bij een van de (Michelin)restaurants op de chateaux en leer sabreren!  🚀

Voor iedereen die per auto Europa onveilig maakt deze zomer.. Rij op de terugweg een stukje om door de Champagne. Écht de moeite waard! Of een romantisch weekendje in het najaar? Wij weten het wel!

Goed om te weten: 
❤︎ Nederlandse site.
❤︎ Je boekt heel makkelijk op de website.
❤︎ Je betaalt bij het Champagnehuis.
❤︎ Geen extra kosten.
❤︎ Gratis annuleren/wijzigen.
❤︎ Boek zoveel als je wilt.

Onze aanraders:
🥂 Proeverij van de Millésimés Champagne van Salmon.
🥂 Zeven verschillende no-nonsense champagnes van een wijnhuis naast elkaar proeven.
🥂 Een picknick in de Champagne! En dat kan van heel gezellig en goed – tot belachelijk chique en goed! 🍾