Weer een heerlijke vegan recept, namelijk deze verrassende vegan curry! Een recept uit het mooie kookboek ‘Vegan East’ van Milou van der Will.
Deze kruidige curry is een dikke aanrader. Niet alleen plantaardig, maar ook vol, pittig en romig. Hoe maak je deze geurige vegan curry zelf? Dat lees je in dit artikel.
Mooi meegenomen is dat je de kruidenpasta van tevoren kunt maken, je kunt deze tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo kun je doordeweeks gezond eten, zonder lang in de keuken te hoeven staan! Klinkt als muziek in de oren, toch?

Recept | Vegan Maleisische curry
Hoofdgerecht | 4 personen
- 5 knoflooktenen
- 4 gedroogde rode pepers, grofgesneden
- 2 serehstengels, fijngesneden + 1 extra, gekneusd
- 2 el verse gember, geschild
- 3 sjalotjes (kleintjes, gepeld, ongeveer 80 gram)
- 3 tl currypoeder
- 3 kemirinoten, geroosterd
- 2 à 3 el arachideolie
- 1/2 tl zout
- 1 groentebouillonblokje
- 300 ml gekookt water
- 500 g krieltjes, gehalveerd
- 1 witte ui, in ringen
- 4 djeroek poeroet (toko), gescheurd
- 1/2 tl suiker
- 480 g witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 100 ml kokosmelk
Voor erbij
- handje verse kruiden (peterselie, koriander, of basilicum), ter garnering
- rijst, om erbij te serveren
- naan, om erbij te serveren
- komkommersalade, om erbij te serveren
- extra nodig: keukenmachine
Hoe maak je deze vegan curry?
Stap 1
Maak de kruidenpasta door de knoflook, gedroogde pepers, sereh, gember, sjalot, currypoeder, kemirinoten en 2 eetlepels olie in de keukenmachine te pureren. In het begin kan het wat lastig gaan, maar na rustig pulseren en af en toe de zijkanten omlaag schrapen, moet het lukken. Als het echt lastig blijft, voeg je nog 1 eetlepel olie toe. Het is niet erg als je nog wat stukjes peper ziet, maar de rest van de pasta moet wel smeuïg zijn.
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Vegan East van Milou van der Will
Met het boek Vegan East bewijst Milou van der Will hoe lekker je plantaardig kunt koken. Ze heeft de Indonesische kookkunsten van haar opa en vader overgenomen en hier een eigen veganistische twist aan gegeven.
Dit boek vol prachtige illustraties bevat 80 plantaardige recepten uit de oosterse keuken. Het boek bestaat uit verschillende categorieën waardoor je zelf kunt bepalen of je voor een zoet of pittig gerecht gaat.

🌱 Meer vegan recepten

Heerlijke, gezonde witte bonen in tomatensaus [recept]
Witte bonen in tomatensaus zijn gezond, ze smaken heerlijk en je zet ze zó op tafel. Lees hier een top recept voor witte bonen in tomatensaus!

Vegan gado gado saladepakketjes | Lekker en gezond [recept]
Een veganistische kijk op een authentiek Indonesisch recept. Deze gado gado mag niet ontbreken in je receptenboek!

Geplette Komkommersalade | Fris, snel en lekker [recept]
Geen zin in een ingewikkeld bijgerecht, maar wel om flink te smullen? Deze heerlijke komkommersalade is het antwoord. Je leest het hier!
