Weer een heerlijk vegan recept, deze verrassende vegan Maleisische curry! Een recept uit het kookboek ‘Vegan East’ van Milou van der Will. 

Deze kruidige curry is een dikke aanrader. Niet alleen plantaardig, maar ook vol, pittig en romig. Hoe maak je deze geurige vegan curry zelf? Dat lees je in dit artikel!

Vegan Maleisische curry

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: Hoofdgerecht
Portie

4

Personen
Total time

45

minuten

Mooi meegenomen is dat je de kruidenpasta van tevoren kunt maken, je kunt deze tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo kun je doordeweeks gezond eten, zonder lang in de keuken te hoeven staan! Klinkt als muziek in de oren, toch?

Ingrediënten

  • 5 knoflooktenen

  • 4 gedroogde rode pepers, grofgesneden

  • 3 serehstengels (2 fijngesneden, 1 gekneusd)

  • 2 el verse gember

  • 3 kleine sjalotjes, gepeld

  • 3 tl currypoeder

  • 3 kemirinoten, geroosterd

  • 3 el arachideolie

  • 1/2 tl zout

  • 1 groentenbouillonblokje

  • 300 ml gekookt water

  • 500 gr krieltjes, gehalveerd

  • 1 witte ui, in ringen

  • 4 djeroek poeroet (toko), gescheurd

  • 1/2 tl suiker

  • 480 gr witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt

  • 100 ml kokosmelk

  • Voor erbij
  • 1 handje  verse kruiden (peterselie, koriander, of basilicum), ter garnering

  • rijst, om erbij te serveren

  • naan, om erbij te serveren

  • komkommersalade, om erbij te serveren

Bereiding

  • Maak de kruidenpasta door de knoflook, gedroogde pepers, sereh, gember, sjalot, currypoeder, kemirinoten en 2 eetlepels olie in de keukenmachine te pureren. In het begin kan het wat lastig gaan, maar na rustig pulseren en af en toe de zijkanten omlaag schrapen, moet het lukken. Als het echt lastig blijft, voeg je nog 1 eetlepel olie toe. Het is niet erg als je nog wat stukjes peper ziet, maar de rest van de pasta moet wel smeuïg zijn. 
  • Fruit de kruidenpasta met 1/2 theelepel zout in een stoofpan of ruime wok waar een deksel op past. Als de pasta lekker begint te ruiken, verkruimel je het bouillonblokje erover en voeg je 300 ml gekookt water toe. Roer door.
  • Voeg de krieltjes, uiringen, djeroek poeroet en gekneusde serehstengel toe. Breng tegen de kook aan en sluit het deksel. Laat 15 minuten zachtjes stoven, tot de aardappel gaar is. Voeg de suiker toe.
  • Voeg de witte bonen samen met de kokosmelk toe aan de saus. Laat nog een paar minuutjes zachtjes koken.
  • Garneer met verse kruiden. Serveer met rijst, naan en / of komkommersalade. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Vegan East van Milou van der Will

Met het boek Vegan East bewijst Milou van der Will hoe lekker je plantaardig kunt koken. Ze heeft de Indonesische kookkunsten van haar opa en vader overgenomen en hier een eigen veganistische twist aan gegeven. 

Dit boek vol prachtige illustraties bevat 80 plantaardige recepten uit de oosterse keuken. Het boek bestaat uit verschillende categorieën waardoor je zelf kunt bepalen of je voor een zoet of pittig gerecht gaat. 

Vegan East

  • Vegan East
  • Milou van der Will
  • 9789461432391
  • Good Cook 
  • €25,95

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten