Maak je dit jaar een vegan kerstdiner? Goed bezig!

Want of je nu altijd vegan recepten maakt, of speciaal voor een tafelgenoot een vegan kerstmenu serveert, vegan is gewoon heel erg goed. En ook heel belangrijk met kerst (en de rest van het jaar) het kan heel erg lekker zijn.

Fijne feestdagen!

Aubergine-venkelsoep-met-een-vleugje-sinaasappel

Vegan auberginesoep

Heerlijke fluweelzachte soep verrassend genoeg gemaakt van aubergine, venkel en een vleugje sinaasappel.

Deze spannende en originele vegan combinatie van Jigal Krant ziet er prachtig uit! Schenk er een muscadet bij voor een prachtige wijn-spijs combinatie.

Toch iets anders maken? Kijk hier voor alle kerst voorgerechten.

Feestelijke gevulde vegan flespompoen

Een toffe variatie op de Beef Wellington en de vegetarische Biet Wellington, deze vegan gevulde pompoen.

Bekijk hier alle kerst hoofdgerechten voor meer inspiratie.

Feestelijk gevulde flespompoen
scroppino-bramen

Bramen scroppino

Maak een variatie op de klassieke scroppino door het citroensorbet te vervangen door bramensorbet. Deze prachtige spoom serveer je in mooie flutes of coupes met een takje munt en verse bramen. Ook voor een alcoholvrije versie klik je op de button.

Bekijk hier alle desserts voor kerst.

Bekijk alle kerstrecepten

Het is de lekkerste tijd van het jaar!

Entrée extraordinaire
Spectaculaire hoofdgerechten

... zo wordt het een vegan {kerst}feest

1

tip

Eet je deze kerst vegan? Dan draag je bij aan milieu, gezondheid en dierenleed. Wanneer jij dit jaar het kerstdiner maakt, kun je ook niet-vegans laten zien hoe lekker vegan kan zijn! Spread the word.

2

tip

Bij elk kerstdiner hoort een mooie wijn. Gek genoeg is wijn niet automatisch vegan. Bij het klaren van de wijn wordt soms gebruik gemaakt van dierlijk eiwit. Op zoek naar vegan wijn kan je favoriete wijnwinkel je zeker helpen. Of kijk hier voor alle vegan wijnen van Gall & Gall.

3

tip

Wil je een echte kerst klassieker maken? Vervang dan bijvoorbeeld eens de zuivel door plantaardige zuivel. Vaak kan dat prima en is het eindresultaat niet van de "echte" variant te onderscheiden.