Cantuccini, deze klassieke en briljante Toscaanse koekjes zijn nu ook plantaardig te maken! Dankzij Luna Trapani en haar vegan Italiaanse kookboek, kunnen ook de veganisten genieten van deze heerlijke vegan koekjes.

Vegan koek recept voor Italiaanse cantuccini

0 from 0 votes
Cuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Aantal

25

koekjes
Bereidingstijd

10

minutes
Wachttijd

30

minuten

Deze vegan koekjes zijn perfect voor bij de koffie of thee of gewoon lekker als tussendoortje. En gelukkig zijn deze koekjes niet moeilijk om te maken!

Ingrediënten

  • 60 ml 60 plantaardige melk

  • 3 el 3 plantaardige boter

  • 150 gram 150 kristalsuiker

  • geraspte schil van 1 citroen

  • 160 gram 160 amandelen

  • 300 gram 300 bloem

  • 1/2 tl 1/2 bakpoeder

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de melk met de boter en suiker. Voeg de citroenrasp en de amandelen toe.
  • Roer goed door en voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. Vorm van het deeg met je handen een grote bal. Voeg wat extra melk toe, als het deeg te droog is. Het moet zacht, licht kruimelig koekjesdeeg worden.
  • Verdeel de deegbal in vier gelijke stukken. Rol elk stuk tot een lange worst van ca. 2-3 cm dik. Bekleed een bakplaat met een bakpapier en leg de worsten daarop. Duw ze met je vingers licht plat.
  • Zet de bakplaat 20 minuten in de oven of totdat de koekrepen licht gebruind zijn.
  • Laat 10 minuten afkoelen en snijd met een broodmes de koekrepen in schuine reepjes. Serveer bij de koffie of thee.

Tips

  • In dit recept kan je ook pijnboompitten toevoegen!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Vegetalia van Luna Trapani

Luna Trapani heeft in haar nieuwe kookboek 100 compleet vegan Italiaanse recepten staan (op deze pagina vol vegan recepten delen we vast haar vegan pasta bolognese en een vegan cake.. In haar recepten maakt ze veel gebruikt van plantaardige zuivel en kaas- en vleesvervangers. In haar boek benoemd ze nog haar favoriete alternatieven.

De recepten in Vegetalia zijn snel te maken. Luna is zelf namelijk erg druk met haar eigen restaurant Spritz. Ze maakt daarom graag snelle gerechten, die vol smaak zitten.

Vegetalia Receptenboek

Vegetalia

  • Auteur | Luna Trapani
  • Fotografie | Mathias Goossens en Ellen Charlotte Marie
  • Uitgever | TERRA
  • Omvang | 256 pagina's
  • ISBN | 9789089898692
  • Prijs | €26,99

🍴Gang


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten