Pasta bolognese is bij iedereen wel bekend. Maar wist je dat dat ook heel goed vegan pasta bolognese kan zijn? Luna Trapani geeft je het recept. Minstens even lekker en beter voor de wereld!

Vegan Tagliatelle bolognese

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Portie

6

personen
Bereidingstijd

50

minutes

Deze vegan pasta bolognese is makkelijk te maken! Perfect voor een rustig avondje, maar ook heerlijk als je mensen over de vloer krijgt, want wie houdt er nou niet van pasta bolognese?

Ingrediënten

  • 500 gram 500 tagliatelle

  • 4-5 el 4-5 olijfolie

  • 1 1 grote sjalot, gesnipperd

  • 2 2 knoflookteentjes, gesnipperd

  • 1 grote 1 wortel, in blokjes van 5 mm

  • 1 grote 1 stengel bleekselderij, in blokjes van 5 mm

  • 400 gram 400 bruine linzen

  • 100 ml 100 vegan witte wijn

  • 450 gram 450 tomatensaus

  • 400 ml 400 water

  • 2 2 laurierblaadjes

  • 2 takjes 2 verse tijm

  • 2 el 2 sojasaus

  • 1 el 1 agavesiroop

  • Zout en peper naar smaak

  • Paar verse basilicumblaadjes, om te garneren

Bereiding

  • Breng voor de tagliatelle in een grote pan gezouten water aan de kook.
  • Verhit in een diepe pan olijfolie op hoog vuur. Voeg de sjalot, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak de groenten glazig en geurig.
  • Doe de linzen erbij en blus af met de witte wijn. Laat de linzen het vocht van de witte wijn absorberen en voeg dan de tomatensaus, het water, de laurier, tijm, sojasaus en agavesiroop toe.
  • Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat 30 minuten stoven totdat de linzen beetgaar zijn. Kook ondertussen de paste al dente.
  • Breng de vegan bolognese op smaak met zout en peper. Roer de pasta door de saus, garneer met de basilicumblaadjes en serveer warm.

Tips

  • Wil je het gerecht toch meer op vlees laten lijken? Vervang de bruine linzen dan door 400 gram Beyond Meat-worst

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Vegetalia van Luna Trapani

Luna Trapani heeft in haar receptenboek 100 klassieke Italiaanse recepten staan, maar allemaal omgetoverd in een vegan recept.

De recepten zijn naast vegan, ook snel te maken. Luna heeft namelijk zelf een drukke levensstijl met haar restaurant Spritz, dus daarom bereidt ze graag gerechten die snel gemaakt zijn en vol smaak zitten.

Meer vegan recepten vind je hier.

Vegetalia Receptenboek

Vegetalia

  • Auteur | Luna Trapani
  • Fotografie | Mathias Goossens en Ellen Charlotte Marie
  • Uitgever | TERRA
  • Omvang | 256 pagina's
  • ISBN | 9789089898692
  • Prijs | €26,99


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten