Hoe maak je pindasaus? In dit artikel lees je een heerlijk recept voor 100% vegan pindasaus! Zelf pindasaus maken is veel lekkerder én gezonder dan de kant-en-klare versie uit de supermarkt.

Oorspronkelijk komt pindasaus uit Indonesië, maar inmiddels is pindasaus erg populair in Nederland. En terecht, want het is heerlijk met rijst, noedels en (vegan) saté!

Kijk ook eens hier voor meer vegan recepten!

Vegan pindasaus

4 from 2 votes
Recipe by WijnSpijs Course: BijgerechtCuisine: Indonesische
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

15

minutes

Dit is een recept voor pindasaus van pindakaas. Let er wel op dat je vegan pindakaas koopt als je hem helemaal vegan wil maken.

Ingrediënten

  • 1 tl 1 korianderzaad, geroosterd

  • 1/2 tl 1/2 komijnzaad, geroosterd

  • 1/2 tl 1/2 laospoeder

  • 2 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, grofgehakt 

  • 5 5 kemirinoten, geroosterd

  • 2 2 knoflooktenen, fijngesneden

  • 1 middelgrote 1 rode ui, fijngesneden

  • 1/2 tl 1/2 zout

  • 1 el 1 arachideolie

  • 1 1 tomaat, fijngesneden

  • 1 tl 1 sambal oelek

  • 2 el 2 ketjap manis

  • 3 el 3 (vegan) pindakaas

  • 30 ml 30 kokosmelk

  • 2 tl 2 citroensap

  • 1 klein 1 kopje water

  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Doe het korianderzaad met het komijnzaad en de laos in een vijzel en maal fijn. Voeg de rode pepers toe. Maal fijn. Voeg de kemirinoten, knoflook, ui en het zout toe. Vijzel tot een smeuïge kruidenpasta.
  • Verhit de olie in een steelpan. Fruit de kruidenpasta. Voeg na een paar minuten de tomaat, sambal en ketjap toe. Laat een paar minuten pruttelen. 
  • Voeg nu de pindakaas, kokosmelk en het citroensap toe. Roer goed door. Verdun de saus met het water en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje ketjap. Proef. Pas aan. En maak er je eigen saus van.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.


Vegan East

Dit boek bevat 80 plantaardige recepten uit de oosterse keuken. Het boek bestaat uit verschillende categorieën waardoor je zelf kunt bepalen of je voor een zoet of pittig gerecht gaat. 

  • Titel | Vegan East 
  • Auteur | Milou van der Will
  • ISBN | 9789461432391
  • Uitgever | Good Cook
  • €25,95 

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten