Vegan pindasaus maken | Zo doe je dat! [recept]

Celine
Celine

Natuurlijk kun je kiezen voor een kant-en-klare pindasaus, maar hoe lekker is een zelfgemaakte? Precies, heel lekker! Oorspronkelijk komt de pindasaus uit Indonesië. Nederlanders hebben deze saus overgenomen, waarbij de pinda’s zijn vervangen door pindakaas. Deze versie van pindasaus is ook nog eens 100% plantaardig, dus vegan!

Wil je meer vegan recepten? Kijk hier! 

 

vegan pindasaus

Dit heerlijke ‘Papa’s pindasaus’ recept hebben wij te danken aan Milou van der Will. Of eigenlijk, aan de vader van Milou. Milou heeft de kookkunsten van haar Indonesische opa en vader afgekeken. Zo ontstond het boek Vegan East. Dit boek staat vol met plantaardige recepten uit de oosterse keuken. Veganistisch eten is nog nooit zo lekker geweest!

 

Recept | Vegan pindasaus

Bereiding 15 min | 500 ml saus
Ingrediënten
  • 1 tl korianderzaad, geroosterd
  • 1/2 tl komijnzaad, geroosterd
  • 1/2 tl laospoeder
  • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, grofgehakt 
  • 5 kemirinoten, geroosterd
  • 2 knoflooktenen, fijngesneden
  • 1 middelgrote rode ui, fijngesneden
  • 1/2 tl zout
  • 1 el arachideolie 
  • 1 tomaat, fijngesneden
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap manis
  • 3 el pindakaas
  • 30 ml kokosmelk
  • 2 tl citroensap
  • 1 klein kopje water
  • zout en peper, naar smaak
  • extra nodig: vijzel
Kruiden

Aan de slag met de pindasaus!

Stap 1

Doe het korianderzaad met het komijnzaad en de laos in een vijzel en maal fijn. Voeg de rode pepers toe. Maal fijn. Voeg de kemirinoten, knoflook, ui en het zout toe. Vijzel tot een smeuïge kruidenpasta.

Stap 2

Verhit de olie in een steelpan. Fruit de kruidenpasta. Voeg na een paar minuten de tomaat, sambal en ketjap toe. Laat een paar minuten pruttelen. 

Stap 3 

Voeg nu de pindakaas, kokosmelk en het citroensap toe. Roer goed door. Verdun de saus met het water en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog een scheutje ketjap. Proef. Pas aan. En maak er je eigen saus van.

Tip: deze pindasaus is heel erg lekker bij gado gado, of Milou’s vegan gado gado.

Rode peper
Vegan East kookboek

Vegan East

Dit boek bevat 80 plantaardige recepten uit de oosterse keuken. Het boek bestaat uit verschillende categorieën waardoor je zelf kunt bepalen of je voor een zoet of pittig gerecht gaat. 

  • Titel | Vegan East 
  • Auteur | Milou van der Will
  • ISBN | 9789461432391
  • Uitgever | Good Cook
  • €25,95 
Geef je mening!
recipe image
Recept
Vegan pindasaus
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?