Niemand hoeft vlees of vis te missen met dit fantastische vegetarische kerstmenu!

Zet een prachtige groente in de spotlight, ga los met kaas en vergeet geen ruimte over te laten voor het dessert! Er staan nog veel meer vegetarische recepten online, maar hiervan gaan wij spontaan watertanden.

Vergeet niet vooraf een cocktail te serveren en de bijpassende wijn bij elke gang!

Fijne feestdagen!

camembert-uit-de-oven

Camembert uit de oven

Snel, heerlijk en vegetarisch. Wat wil je nog meer?
Deze gebakken camembert is bij ons eigenlijk de hele maand door een graag geziene gast aan tafel.

Bij jouw ook al en wil je daarom toch een andere optie? We hebben enorm veel vegetarische recepten online staan. Kijk hier voor alle kerst voorgerechten. Neem een kijkje!

Vegetarische kerst hoofdgerecht

Misschien is dit intussen ook een kerstklassieker. De biet wellington van Calum Franklin. Zie je die prachtige decoratie bovenop? Dat wil jij ook toch?

Bekijk hier alle kerst hoofdgerechten als liever een andere recept maakt. We hebben bijvoorbeeld ook een mega fijne vegetarische lasagne.

Biet wellington
tiramisu-eten

Kerst dessert? Tiramisu!

Ik wil geen kerst zonder tiramisu. Dit is mijn ultieme recept, waarmee je kunt variëren naar smaak en waar alle beginnersfouten in worden besproken.

Bekijk hier alle desserts voor kerst en hier voor alle tiramisu recepten.

Bekijk alle kerstrecepten

Het is de lekkerste tijd van het jaar!

Kerst gerechten
Vegetarische classics

Fabulous Vegetarisch Kerstmenu

1

tip

Maak het jezelf makkelijk en kies in elk geval een paar gerechten uit die je goed kunt voorbereiden. Of waar je weinig werk aan hebt. Een dessert dat je een paar dagen van te voren kunt maken of een bijgerecht dat je op kamertemperatuur kunt bewaren tot je aan tafel gaat.

2

tip

Vind je het nog lastig kiezen? Neem een thema en 'hang' daar de rest van je kerstmenu aan. Zo is het ook makkelijk er een bijpassende wijn bij te kiezen. Veel gerechten uit het Midden Oosten zitten vol groentes en zijn heel gezellig om te delen.

3

tip

Vegetarische kerstdiners zijn over het algemeen lichter te verteren. Ga dus helemaal los met het dessert. Óf serveer en kaas en een kerstdessert.