Recept | Flammkuchen met gegrilde paprika en wilde spinazie (vegetarisch)
Course: BiggerechtCuisine: Duits
Portie
4
PersonenBereidingstijd
1
hourEen vegetarische variant voor de vegetariërs onder ons. Je kunt eindeloos variëren met de groenten om je eigen vegetarische versie te maken.
Ingrediënten
- Flammkuchendeeg
200 gram harde bloem (bijvoorbeeld speciale pizzabloem);
Een snufje zout;
125 ml lauw water;
olijfolie.
- De topping
50 gram crème fraîche
2 rode paprika’s (je kunt ook kant-en-klare gegrilde paprika kopen)
1 gele ui (in ringen gesneden)
Olijfolie
2 takjes rozemarijn
300 gram wilde spinazie
Peper en zout
Bereiding
- Flammkuchendeeg
- Meng de bloem met een snufje zout in een grote kom.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Giet het warme water en de olie erin, en kneed het met je vingers door de bloem heen.
- Kneed het deeg 5 à 10 minuten, of tot het goed loskomt van de kom. Voeg eventueel een beetje water of bloem toe als het deeg te nat of droog blijft.
- Vorm het deeg tot een bal, leg een theedoek over de kom en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Hierna kan je het deeg gebruiken en verder belegen met een van de recepten hieronder!
- De topping
- Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadjes. Verwarm de grillpan tot deze goed heet is. Besprenkel de paprika met wat olijfolie en leg ze in de grillpan tot de paprika mooi zacht is.
- Verwarm de oven voor op 250 graden. Rol het deeg uit en leg het op een stuk bakpapier. Verdeel de crème fraîche over het deeg.
- Snijd de gegrilde paprika in lange repen en verdeel dit samen met de gesneden gele ui over het deeg. Verwarm de spinazie in een beetje olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel vervolgens de gekookte spinazie in kleine hoopjes over de flammenkuchen.
- Hak de rozemarijn fijn en strooi het erover. Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de hete oven.
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.