Recept | Flammkuchen met gegrilde paprika en wilde spinazie (vegetarisch)

4 from 5 votes
Course: BiggerechtCuisine: Duits
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

1

hour 

Een vegetarische variant voor de vegetariërs onder ons. Je kunt eindeloos variëren met de groenten om je eigen vegetarische versie te maken.

Ingrediënten

  • Flammkuchendeeg
  • 200 gram 200 harde bloem (bijvoorbeeld speciale pizzabloem);

  • Een snufje zout;

  • 125 ml 125 lauw water;

  • olijfolie.

  • De topping
  • 50 gram 50 crème fraîche

  • 2 rode paprika’s (je kunt ook kant-en-klare gegrilde paprika kopen)

  • 1 gele ui (in ringen gesneden)

  • Olijfolie

  • 2 takjes rozemarijn

  • 300 gram 300 wilde spinazie

  • Peper en zout

Bereiding

  • Flammkuchendeeg
  • Meng de bloem met een snufje zout in een grote kom.
  • Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Giet het warme water en de olie erin, en kneed het met je vingers door de bloem heen.
  • Kneed het deeg 5 à 10 minuten, of tot het goed loskomt van de kom. Voeg eventueel een beetje water of bloem toe als het deeg te nat of droog blijft.
  • Vorm het deeg tot een bal, leg een theedoek over de kom en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Hierna kan je het deeg gebruiken en verder belegen met een van de recepten hieronder!
  • De topping
  • Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadjes. Verwarm de grillpan tot deze goed heet is. Besprenkel de paprika met wat olijfolie en leg ze in de grillpan tot de paprika mooi zacht is.
  • Verwarm de oven voor op 250 graden. Rol het deeg uit en leg het op een stuk bakpapier. Verdeel de crème fraîche over het deeg.
  • Snijd de gegrilde paprika in lange repen en verdeel dit samen met de gesneden gele ui over het deeg. Verwarm de spinazie in een beetje olijfolie. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel vervolgens de gekookte spinazie in kleine hoopjes over de flammenkuchen.
  • Hak de rozemarijn fijn en strooi het erover. Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de hete oven.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten