Deze Thaise groene curry met groenten is lekker simpel en met twee pannen ben je klaar! Maak zelf de Thaise groene curry pasta, dat geeft toch echt de beste smaak. Gelukkig kan je deze in grote hoeveelheid vooruit maken en makkelijk bewaren in de vriezer. Op die manier heb je deze curry alsnog binnen 20 minuten op tafel! 😁

Deze vegetarische groene curry bevat plantaardige eiwitten door de notenrijst en extra cashewnootjes als topping. Daarnaast gebruik ik sojasaus i.p.v. vissaus om de curry op smaak te brengen, dus ook geschikt voor alle vegan vriendjes en vriendinnetjes!

Bekijk hier alle curry recepten.

Vegetarische groene curry met notenrijst en cashewnoten

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Thai
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Thaise groene curry met bloemkool, courgette en prei. Wellicht geen spectaculaire of zeer authentiek Thais gerecht, maar wel een snelle en smaakvolle avondmaaltijd!

Ingrediënten

  • 300 gram 300 notenrijst

  • 250 gram 250 Thaise groene curry pasta

  • 1 1 bloemkool

  • 1 1 prei

  • 1 1 courgette

  • 400 ml 400 kokosmelk

  • 1 1 limoen (rasp + sap)

  • 3-4 el 3-4 sojasaus

  • 100 gram 100 cashewnoten

  • Optioneel
  • 1 tl 1 maizena

Bereiding

  • Breng een pan met water aan de kook voor de notenrijst.
  • Snijd de bloemkool in roosjes/grove stukken, en de courgette in kleine blokjes. Snijd de prei in dunne halve ringen, en houd een klein gedeelte van het lichte groen achter om straks over de groenten curry te strooien. Dit geeft een lekker bite en frisse smaak, net zoals lente-ui en ik vind dat heerlijk.
  • Verwarm een wok of grote hapjespan op hoog vuur, bak de groene curry pasta een paar minuten zodat de smaken goed loskomen. Blijf goed roeren. Bak bloemkool, prei en courgette even mee, maar ze moeten niet verkleuren. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat het geheel dan op laag vuur minstens 10 minuten pruttelen.
  • Kook tussentijds de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en rasp de schil van de limoen.
  • Wanneer de bloemkoolroosjes gaar zijn, maar nog wel een bite hebben, (want anders wordt het zo'n doorgekookte curry zonder textuur en dat wil je niet. 😉) breng je de curry op smaak met het limoenrasp, sap van de halve limoen en de sojasaus. Proef, en pas aan naar wens.
  • Ik zelf hou van een wat dikkere curry, waarbij de "saus" goed om de groente blijft zitten en de rijst lekker aan blijft kleven. Meestal bind ik dus mijn curry af met een beetje maizena; een theelepel maizena mengen met een klein beetje water en hup in de pan. Goed roeren en nogmaals aan de kook brengen.
  • Schep de rijst samen met de groene groente curry op een bord of kom en maak af met de reepjes prei en de cashewnoten. Smakelijk!

Tips

  • Geen fan van bloemkool? Andere groenten in huis? Geen probleem, deze groene curry laat zich heel goed combineren met diverse groenten. Hieronder beschrijf ik nog een aantal mooie combinaties als je nog zoekt naar inspiratie!
  • Je kunt deze vegetarische groene curry 3 dagen bewaren in de koelkast. Vanwege de bite van de groenten vind ik deze curry niet geschikt om in te vriezen.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Groente variatie

Welke groenten gaan er in een Thaise curry? Thaise aubergine, Chinese broccoli en verse bamboescheuten zijn veel gebruikte groenten in Thailand voor in curry's, maar die zijn hier heel moeilijk te verkrijgen. Gelukkig kan je met curry's eindeloos variëren en zijn er niet echt foute groenten om te gebruiken. Kies dus vooral wat je lekker vindt. Ik heb wel een aantal gouden combinaties die ik graag met je deel:

  • Broccoli (of bimi), paprika en (mini) maïs.
  • Peultjes (of sugarsnaps), wortel en champignons.
  • Groene asperge, shiitake en doperwten.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten