Deze Thaise groene curry met groenten is lekker simpel en met twee pannen ben je klaar! Maak zelf de Thaise groene curry pasta, dat geeft toch echt de beste smaak. Gelukkig kan je deze in grote hoeveelheid vooruit maken en makkelijk bewaren in de vriezer. Op die manier heb je deze curry alsnog binnen 20 minuten op tafel! 😁
Deze vegetarische groene curry bevat plantaardige eiwitten door de notenrijst en extra cashewnootjes als topping. Daarnaast gebruik ik sojasaus i.p.v. vissaus om de curry op smaak te brengen, dus ook geschikt voor alle vegan vriendjes en vriendinnetjes!
Bekijk hier alle curry recepten.
Groente variatie
Welke groenten gaan er in een Thaise curry? Thaise aubergine, Chinese broccoli en verse bamboescheuten zijn veel gebruikte groenten in Thailand voor in curry's, maar die zijn hier heel moeilijk te verkrijgen. Gelukkig kan je met curry's eindeloos variëren en zijn er niet echt foute groenten om te gebruiken. Kies dus vooral wat je lekker vindt. Ik heb wel een aantal gouden combinaties die ik graag met je deel:
- Broccoli (of bimi), paprika en (mini) maïs.
- Peultjes (of sugarsnaps), wortel en champignons.
- Groene asperge, shiitake en doperwten.