Vegetarische quesadillas zijn de perfecte manier om je groentelade leeg te maken. Bovendien zijn deze quesadilla’s gemakkelijk te maken, superlekker en gezond!

Je kunt quesadillas prima invriezen, dus als je vandaag een flinke partij maakt, heb je altijd een antwoord op de vraag: ”Wat eten we vandaag?”

Vegetarische quesadillas

0 van 0 Beoordelingen
Recipe by David de Klerk Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Mexicaans
Portie

2

Personen
Bereidingstijd

35

minuten

Dit supermakkelijke recept voor quesadillas kun je volledig naar je eigen smaak aanpassen. Naast dit recept geven we je nog een aantal variatietips. 

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel

  • 1 rode paprika (in repen gesneden

  • 1 rode ui (in ringen gesneden)

  • 1 blikje maïs (uitgelekt)

  • 1 groene chilipeper (zaadjes verwijderd en in kleine blokjes gesneden)

  • 1 blikje zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt)

  • 1/2 tl komijnpoeder

  • 1/2 tl paprikapoeder

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 1 snufje zout

  • 4 malen zwarte peper

  • 4 grote tortilla's

  • 75 gr geraspte kaas

  • 1/4 bosje koriander (fijngehakt)

Bereiding

  • Bak de groenten. Begin met de zoete aardappel, die heeft het langst nodig om gaar te worden. Doe na ongeveer 10 minuten de rest van de groenten erbij. Voeg de kruiden toe en breng het op smaak met zout en peper (je hebt best veel zout nodig en maar en klein beetje peper). Doe het groentemengsel in een aparte schaal en veeg de pan een beetje schoon.
  • Leg een tortilla in dezelfde pan en besprenkel het met zoveel kaas en koriander als jij lekker vindt. Schep het groentemengsel op de helft van de tortilla en vouw hem dubbel. Bak de quesadilla tot ze mooi gekleurd is. Draai hem dan om en bak de ander kant. Haal hem uit de pan en snijd de quesadilla in drie driehoeken. Herhaal deze hele stap met de 3 andere tortilla’s.
  • Serveer de quesadillas met guacamole, salsa en/of zure room.

Tips

  • Met spinazie en geitenkaas maak je van je quesadilla een soort spanakopita. Heerlijk met wat tzatziki.
  • Vervang de zoete aardappel door geroosterde pompoen.
  • Tomaat, pesto en mozzarella, de klassieke Italiaanse combinatie. Lekker op een panini, dus minstens net zo lekker in een quesadilla.
  • Je kunt de zwarte bonen vervangen door elke soort peulvrucht. Rode kidney bonen zijn heel lekker, of probeer het eens met kikkererwten.
  • In plaats van de groenten te bakken, kun je ze eerst grillen of roosteren in de oven. Zo krijg je een compleet andere smaakbeleving.
  • Toch zin in kip in je quesadilla? Bekijk dan ons recept voor heerlijke quesadilla’s met kaas en kip.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

 •

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten