Zo veel mogelijk kook ik met natuurlijke ingrediënten, lekker vers en gezond. Maar soms maak ik een uitzondering. En Boursin is zo'n uitzondering. Die rijke kruidige smaak is de perfecte smaakmaker in dit simpele en snelle venkelsoep recept.

Deze soep bevat lekker veel verse venkel en bosui, dus ondanks de roomkaas, zeker geen soep om je schuldig bij te voelen.

Venkelsoep met Boursin

0 from 0 votes
Course: Soep, voorgerecht, tussengerechtCuisine: FransDifficulty: Makkelijk
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

25

minutes

Een snelle soep maar dat gaat niet ten koste van smaak! Vol romig, lekker kruidig en toch nog aangenaam fris door de venkel en de bosui.

Ingrediënten

  • 2 stuks 2 grote venkel (ongeveer 700 gram)

  • 1 bosje 1 bosui

  • 800 ml 800 water

  • 150 gram 150 Boursin Knoflook & fijne kruiden

  • 1 snuf 1 zwarte peper

  • Zout (naar smaak)

  • Extra nodig
  • Staafmixer

Bereiding

  • Snijd de venkel knollen door de helft. Snijd de kern er uit en haal de buitenste grove bladen van iedere helft er af. Snijd het buitenste gedeelte in grove stukken. Maak de bosui schoon en snijd het witte gedeelte ook in grote stukken.
  • Doe de grof gesneden venkel en bosui samen met het water in een soeppan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Venkel gesneden in pan
  • Snijd ondertussen de binnenste bladen van de venkel in dunne reepjes en snij het groene gedeelte van de bosui in fijne ringetjes.Venkel en bosui gesneden
  • Controleer na 10 minuten of de venkel zacht is, kook anders nog een paar minuutjes door. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Zet de pan terug op het vuur en voeg de gesneden venkel en bosui toe. Kook op een zacht vuur nog 10 minuten zodat de vulling gaar wordt maar wel een aangename bite houdt.
  • Voeg de Boursin en de grof gemalen peper toe. Roer het geheel goed zodat de Boursin helemaal opgelost is in de soep. Proef en breng de soep verder op smaak met een snuf zout.

Tips

  • Eet je vegan? Vervang de Boursin dan door vegan roomkaas op basis van kokosolie. Voeg bij stap 2 dan wel 2 teentjes knoflook en een groentebouillonblokje toe.
  • Heb je een keer haast of houd je meer van gladde soepen? Snijd dan bij stap 1 de hele venkel en bosui grof, voeg het allemaal toe in stap 2 en sla stap 5 in zijn totaal over.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Is venkelgroen eetbaar?

Het groen van de venkel is zeker eetbaar, en nog lekker ook! Je kunt deze tops gebruiken als kruiden en ze doen het bijvoorbeeld heel goed in salades. Persoonlijk vind ik handig om ze mee te verwerken in het gerecht zelf. Houdt wel altijd de mooiste topjes apart, verdeel die op het laatste moment over de pan of het gerecht. Je tafelgenoten zullen nog meer zin krijgen om aan te vallen. De fris groene kleur zorgt namelijk voor een extra verse en smakelijke beleving.


🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten