Heb je ooit in een bar gestaan waarvan je denkt: ik moet nog rijden, maar zou best wel een lekker drankje willen hebben? Tot voorkort moest je gewoon aan de cola of sinas blijven, maar vanaf nu is het de Virgin Mojito.

Een alcoholvrije variant van de alom bekende mojitos. Nu kun je eindelijk aan die lekkere drankjes beginnen waar je altijd al jouw vrienden mee ziet lopen als jij weer eens de bob bent.

Tel daarbij ook nog eens op dat een alcoholvrije variant van de drank ook nog eens wat goedkoper is dan de standaard variant, omdat rum duurder is dan tonic. Dit wil helemaal niet zeggen dat de rum variant lekkerder is, want mijn persoonlijke voorkeur gaat zelfs uit naar alcoholvrije varianten van de originele drankjes.

Virgin mojito

3 from 13 votes
Course: CocktailCuisine: Cubaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

10

minutes

Voor mensen die niet tegen alcohol kunnen, of de smaak van alcohol niet zo lekker vinden, is het de perfecte oplossing als men weer een alcoholvrije variant uitvinden.

Ik vind ze zelfs zo lekker dat ik er speciaal voor naar een ander restaurant of café zal gaan als ik weet dat ze elders lekkerder zijn, dan waar ik normaal kom!

Ingrediënten

 • 15 gr 15 verse munt

 • 2 2 limoenen

 • 4 el 4 rietsuiker

 • 8 8 grof gehakte ijsblokjes

 • 1 l 1 tonic frisdrank

Zo ga je te werk!

 • Je begint met in parten snijden van de limoen. 2 limoenen is perfect om 4 parten van te maken dus dat is al snel gebeurt.
 • Pluk daarna van het bakje munt de blaadjes en verdeel deze over de glazen. Doe hetzelfde met de rietsuiker.
 • Stamp daarna met een houten steel of lepel op de limoen en de munt, zodat deze kneuzen en de smaken vrij gaan geven.
 • Zorg er intussen voor dat de ijsblokjes grof gehakt zijn voor zowel smaakopname en uiterlijk en giet daarna het glas af met wat van de tonic
  frisdrank. Serveer het daarna met een rietje en klaar is je heerlijke alcoholvrije mojito.

  Als het grootste gedeelte de ijsblokjes is, kun je er wel vanuit gaan dat het geen prijzige investering is en dus leuk om eens met vrienden te doen als je eens iets anders dan cola of dergelijke frisdrank wilt serveren.

  Nog niet gesproken over het uiterlijk, want dat ziet er natuurlijk ook veel beter uit als een standaard glas cola. Daarnaast is een mojito zonder alcohol ook nog eens makkelijk als je nog moet rijden, want je blaast glorieus door de alcohol testen van de politie, mocht je die tegenkomen.

Tip

 • Sla alles dubbel in, want je gaat het zo lekker vinden dat je er gegarandeerd meer van gaat drinken

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten