Vitello tonnato van ongekende klasse door sterrenchef Benoit Dewitte [recept]

WijnSpijs
WijnSpijs

Op zoek naar die echte restaurantbeleving bij jou aan de keukentafel? Maak dan dit recept voor vitello tonnato van sterrenchef Benoit Dewitte

De Belgische sterrenchef deelde al eerder twee receptjes uit zijn kookboek ‘Sharing’, maar dit is duidelijk onze favoriet. Echt een luxe bordje zoals je in een restaurant krijgt. He, wat missen we dat nu. 

Of ben je op zoek naar een klassiek recept voor vitello tonnato

Vitello Tonnato van Benoit Dewitte

vitello benoit dewitte
Maak ook de andere recepten van Benoit

Vitello tonnato

Voorgerecht | Voor 4 personen
Ingrediënten

Voor het kalfsvlees: 

  • 500 g kalfsmuis 
  • 1 teentje knoflook 
  • 2 takjes verse tijm, rozemarijn en salie 
  • 2 dl olijfolie 
  • 1 dl balsamicoazijn 
  • peper en zout

Om af te werken: 

  • gefrituurde kappertjes 
  • fijne broodcroutons
  • geraspte parmezaan 
  • rucola 

Voor de saus: 

  • 200 g eiwit 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 1 dl olijfolie 
  • 50 g tapenade van groene olijven 
  • 50 g kappertjes op sap 
  • 100 g tonijn uit blik 
  • 2 eetlepels mosterd 
  • peper en zout
  • een snufje suiker 
  • xeresazijn 
  • 1 liter slaolie 

 

 

 

Daar gaan we!

Stap 1. 

Voeg het kalfsvlees samen met de aromaten in een vacuümzakje en laat het een nachtje marineren.

Stap 2. 

Gaar het de volgende dag 1 uur op 59 °C. (Zie de video van Foodtube!) Laat vervolgens afkoelen in ijswater en snijd het in flinterdunne lapjes en schik op een bord.

[Tip van de chef] Wil je thuis ook sous vide garen? Dat kan met dit apparaat. Heel cool! 

Stap 3. 

Mix het eiwit fijn met de knoflook en de andere aromaten en bind straalsgewijs met de olie tot een lopende, volle saus.

Stap 4. 

Smeer het vlees rijkelijk in met de saus en werk af met gefrituurde kappertjes, fijne broodcroutons, geraspte parmezaan en rucola.

Buon appetito!

Sous vide garen zonder dure apparatuur?

Sharing

Sharing is een kookboek vol speelse, lichte en gezonde gerechten. Benoit Dewitte zijn kookstijl staat bekend om zijn lichte karakter met spannende smaken. 

Met dit boek kun je thuis dus ook die elegante, frisse kookstijl op tafel zetten. Het staat vol recepten van ontbijt, tot avondeten. Creëer sprankelende tafels voor gerechten die niet vervelen. 

Auteur | Benoit Dewitte

ISBN |9789401462594

Uitgever | Lannoo

Prijs | € 29,99

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?