Vlier bomen en struiken vol getransformeerde dieppaarse vlierbessen zorgen dat het water mij in de mond loopt. Vlierbessensap of siroop, ik ben er dol op.
Met het nieuwe wildpluk-kookboek van Yvette van Boven pluk je ingrediënten gratis bij elkaar en maak je niet alleen vlierbloesemsiroop in de late lente, maar ook vlierbessensiroop in de vroege herfst.
Van Boven in het wild
- auteur | Yvette van Boven
- uitgever | Nijgh & van Ditmar
- foto's | Oof Verschuren
- ISBN | 9789038811284
- Bekijk het hier op Bol.com
De twee nieuwe boeken van Yvette van Boven zijn eigenlijk herbarium, eetbare plantengids en kookboek in een.
Yvette doet wat voor haar al haar hele leven logisch is - wildplukken in de natuur - en leert je de basis en regels.
Naast tips voor vindplaatsen en gebruik, staat het boek ook vol met heerlijke recepten en prachtige foto's van Yvette's man Oof Verschuren, die onlangs ook een heel tof sushi boek uitbracht.
Als je zelf de hort op gaat is er ook een klein zakboekje dat je helpt met het vinden en plukken van je ingrediënten voor in je tas.
Naast dit recept voor vlierbloesemsiroop en vlierbessensiroop vind je hier ook een recept voor brandnetelrisotto.