Wafels zijn luchtig, knapperig en vullen je huis met een onweerstaanbare geur. Lang leve de wafel dus!
Met dit heerlijke recept maak je originele Belgische wafels in je eigen keuken. Nadat je deze wafels hebt gemaakt zul je die slappe dingen uit de supermarkt voortaan zien als een belediging voor je smaakpapillen. Lees hier hoe je wafels moet bakken, met of zonder wafelijzer!
Weetjes over wafels
Volgens het woordenboek bestaat het woord wafel al sinds 1450. Dat wil zeggen dat de boeren, burgers en buitenlui van de late middeleeuwen al wafels zaten te smikkelen. Als een recept zo oud en zo beproefd is, dan is dat natuurlijk niet voor niets.
Wafels zijn er in alle soorten en maten, maar in dit recept kun je de meest bekende variant vinden: de Brusselse wafel. Dit zoete hapje moet je niet verwarren met de Luikse wafel! Daar zijn namelijk suikerkristallen in verwerkt en deze variant wordt daarom zonder beleg gegeten. De Brusselse wafel uit dit recept kun je rijkelijk bestrooien met poedersuiker of jam.
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
Herfst • Kerstontbijt • Kerstrecepten • Valentijnsdag • Winter
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten