Ben je dol op de WijnSpijs Wandelingen? Ben je een avontuurlijke foodie? Altijd op zoek naar de leukste uitjes en de nieuwste restaurants? Dan is deze voor jou!

Lees mee, dan vertel ik je, wat de leukste manier van uit eten gaan is. En, hoe je binnen een mum van tijd je eigen mini WijnSpijs Wandeling boekt.

Helemaal voor jou.
Met restaurants die jij uitzoekt.

Op een tijd en dag die jij kiest.
Met de lekkerste restaurants van jouw stad.

Walking Dinner!

Je kent de term Walking Dinner misschien wel. Zeker als je vroeger weleens in de horeca hebt gewerkt, heb je de term weleens voorbij horen komen. Het is een soort lopend diner, waarbij de gasten staan en rondlopen, en hapjes en gerechten worden langs gebracht door de bediening.

En dat bedoel ik hier dus niet. 

Walking Dinner van WijnSpijs

Walking Dinner van WijnSpijs is een soort mini en privé WijnSpijs Wandeling. Je bezoekt drie of vier restaurants van jouw keuze op één avond. Overal krijg je een gerecht (eventueel met passende wijn) geserveerd. Tussendoor wandel je van het ene restaurants, naar de volgende. En overal mag je gewoon plaatsnemen aan tafel. 😉

Hoe het precies in zijn werk gaat? Dat lees je hieronder.

Er was eens… het sprookje van Walking Dinner

Er was eens een meisje dat heel veel van eten hield. Op een dag was ze het zat om elke keer urenlang in hetzelfde restaurant te zitten. Ze wilde meer ontdekken! Tussendoor de benen strekken en vol verbazing van het ene naar het andere fantastische restaurant wandelen.

Ze belde haar beste vriendinnen. Ook die zagen bovenstaande wel zitten. En dus ging het meisje aan de slag.

Ze schonk een fijn glas witte wijn in en nam plaats achter haar computer. Ze klikte naar www.walking-dinner.nl en begon te glimlachen. Dit was precies wat ze bedoelde.

Ze klikte op gelijk reserveren en begon de avond uit van haar dromen samen te stellen.

Allereerst koos ze een dag en een tijd (donderdag 18 april – 18:30 uur). Ook het aantal personen (3) en het aantal wijnarrangementen (ook drie natuurlijk 😉).

Walking dinner boeken

Daarna maakte ze een keuze voor de stad, waar dit spannende etentje allemaal moest gaan plaatsvinden. Nog best lastig, want Walking Dinner is te boeken in meer dan 60 steden verspreid over Nederland.

Het meisje kiest uiteindelijk voor Haarlem, culinaire hoofdstad van Nederland 2019, daar moeten ze vast weten wat lekker eten is!

Walking Dinner restaurant selecteren

Dan het allerleukst; de restaurants kiezen! Het meisje ‘bestelt’ een vier gangen verrassingsmenu en klikt haar weg door de leukste restaurants van Haarlem. Een sterrenzaak, betere bistro en gezellige wijnbar. Of toch die nieuwe hotspot?

Het meisje kiest ze allemaal!

Restaurant selecteren

Op de website ziet ze direct hoe lang ze moet lopen tussen de restaurants. Dat is makkelijk! Klik, klik, klaar!

Het meisje betaalt direct en alles wordt geregeld voor haar topavond. In haar mailbox vindt ze alle gegevens en een bevestiging terug.

Het meisje kan niet wachten…

Geselecteerde restaurants

Dan is het eindelijk dé avond van het Walking Dinner

Het meisje heeft de laatste details vandaag nog in een mailtje ontvangen. De restaurants, chefs en sommeliers zijn er klaar voor. Nou, het meisje en haar vriendinnen ook.

Restaurant no. 1

Stipt om 18:30 uur staan ze voor de deur van restaurants 1.

Ze melden zich bij de gastvrouw en nemen plaats in het restaurants. Binnen een wip staat de sommelier aan tafel met hun eerste wijn van de avond. Een lichtgekoelde gamay uit de Loire. Spannend!

Dan volgt gang 1 van het chefsmenu, steak tartaar met gemarineerde choggiabiet – een top combinatie met de gamay.
De borden worden nog net niet afgelikt. Wanneer de gastvrouw de borden weer mee neemt richting de spoelkeuken, vertrekken het meisje en haar tafelgenoten naar restaurant no. 2.

Frenchie

Elke keer anders

Na een wandeling van zo’n 10 minuten door de binnenstad van Haarlem komen ze aan bij het tweede restaurant. Ook hier en bij restaurant no. 3 – serveren de chefs en sommeliers een leuke wijnspijs combinatie. Elk concept is compleet anders. De inrichting, het menu en de bediening is in elke zaak goed, maar verschillend. Ontzettend verrassend om steeds weer een ander concept te ontdekken.

Gang 4 is natuurlijk een dessert. En ook hier wordt een mooi glas dessert wijn ingeschonken.

Aanrader!

Frenchie aanrader

De meisjes nemen nog een lekkere kop koffie na en besluiten, dit gaan ze vaker doen! Want zeg nou zelf:

  • een heerlijk menu
  • met bijpassende wijnen
  • bij de betere restaurants
  • tussendoor een verfrissende wandeling
  • telkens een andere tafelzetting
  • telkens een andere beleving
  • elke dag te boeken
  • in meer dan 60 steden in Nederland

Nu alleen nog even de espresso’s afrekenen en naar bed. Morgen vroeg weer op.

Wil jij ook een Walking Dinner doen? Dat kan. Klik hier om te kijken welke restaurants in jouw stad te boeken zijn!