Dit gebeurde er dit weekend in Den Haag, Assen en Wijk bij Duurstede

Irene Woltinge
Irene Woltinge

Van de regenbuien vorige week waren wij een beetje geschrokken. De WijnSpijs Wandelingen in Assen en Wijk bij Duurstede en de BierSpijs Wandeling in Den Haag mogen niet in de soep lopen natuurlijk! Gelukkig brak zondagochtend rond 11:00 uur in alle drie de steden het zonnetje door. Lucky bastards zijn we toch.

Heb jij de wandelingen afgelopen weekend gemist? Balen! Gelukkig kun je hier al lezend toch nog meegenieten van de fijne restaurants.

Kijk op wijnspijs.nl om ook eens mee te wandelen!

Grote borden in Wijk bij Duurstede

Wat een geluk dat we weer mogen wandelen in dit super leuke stadje. Met de enthousiaste ondernemers, weet je van tevoren al dat dit niet fout kan gaan. We komen veel lokale gasten tegen, opzoek naar de verstopte pareltjes in hun stad. Ook wandelen er mensen uit Frankrijk én zelfs helemaal uit Zwitserland mee! WijnSpijs goes international! Wat een feest!

Alle zeven restaurants zorgen voor prachtige combi’s op onze tafels. Grote, volle borden vullen onze buik. We krijgen de knoop van onze broek niet meer dicht en kunnen bijna rollend naar huis! Dat krijg je ervan als je geen van deze heerlijke gerechten kunt laten staan.

Bij Naast de Poort krijgen we wel een heel spannend gerecht: rundertong! Ik weet dat dit heerlijk is, maar zie veel zenuwachtige gezichten om me heen. Gelukkig horen we uiteindelijk van alle kanten enthousiaste reacties.

Klik hier voor de leukste restaurants in Wijk bij Duurstede!

Drukte in Assen

In Assen is het zondagmiddag een drukte van belang door de WijnSpijs wandelaars. Waar de straten in de ochtend nog bijna uitgestorven waren, wandelt nu een uitverkochte WijnSpijs Wandeling rond. Deze drukte is ook te merken in de restaurants, soms zitten ze vol. Maar dat mag de pret niet drukken!

De deelnemende restaurateurs in Assen zitten vol liefde en doen met passie mee aan de WijnSpijs Wandeling. Altijd leuk om te zien en dit merk je meteen terug. Enthousiaste verhalen over de wijn-spijs combi’s en hele fijne service zijn daarvan de uitkomst.

“Het was super! Heel veel aandacht aan besteed, gastvrij ontvangen overal, heerlijk gegeten en gedronken, een aanrader en voor herhaling vatbaar!!!”

Klik hier voor de leukste restaurants in Assen!

BierSpijzen in Den Haag

Naast wijn, ook bier! En dat er met bier ook heerlijke combinaties gemaakt kunnen worden, bewijst culinair Den Haag maar weer. Ook hier voelen we de enthousiasme van de ondernemers. Dit gaat een top dag worden.

Een aantal nieuwkomers in deze wandeling. Spannend! Kaai 13 laat zichzelf zien met een amazing combinatie waar we zeker voor terugkomen. Bij Brody’s mogen we zoveel bieren proeven dat we bijna dubbel gaan zien. En Rootz verrast ons met een rouleau van boerderijkip gecombineerd met hun eigen Rootz Blond bier.

Ook de restaurants die we al kennen staan te shinen. Van de falafel bij Eten bij Werelds wordt de grootste vleeseter bijna vegetarisch. Bij Nivoo krijgen we een prachtig opgemaakt bord. En Kurk verwerkt de IPA zelfs in het beslag van het gerecht.

Klik hier voor de leukste restaurants in Den Haag!

Genieten met een grote G. Dat is precies wat wij dit weekend deden. Was jij erbij? Deel je foto’s en ervaringen met ons. Vinden we leuk!

Of heb je het gemist en wil je het ook eens proberen? Kijk dan in onze agenda voor alle steden en data!

Kijk hier om ook mee te wandelen!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?