Walking Dinner | Maakt jouw feest of borrel dynamisch en bruisend!

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Wat is een Walking Dinner?

Een Walking Dinner is naast ons eigen, leukste manier van uit eten gaan (daarover lees je meer onder het kopje ‘On a Side Note | Wat is Walking Dinner van WijnSpijs dan?’ ) een origineel en ontspannen diner waarbij gasten geen vaste plek hebben en vaak zelfs staand eten.

recepten Walking Dinner

Tijdens een Walking Dinner (aka ‘lopend buffet)’ worden kleine makkelijk te eten hapjes geserveerd die men staand kan eten. Bestek is vaak niet nodig. Je hebt tijdens een Walking Dinner geen vaste tafelgenoten en kunt dus de hele avond verschillende gesprekspartners hebben, en ‘vrij’ rondlopen.

Walking Dinner

On a Side Note | Wat is Walking Dinner van WijnSpijs dan?

Walking Dinner van WijnSpijs is een nieuwe manier van uit eten gaan, waarbij je elke gang in een ander restaurant eet. Tussendoor de gangen door wandel je het ene restaurant naar het andere. Je kunt Walking Dinner elke dag boeken door heel Nederland. Welke restaurants je bezoekt bepaal je zelf. Hier lees je meer over Walking Dinner van WijnSpijs.

Walking Dinner Guide

In deze Walking Dinner Guide lees je alles wat je moet weten als je zelf een Walking Dinner gaat organiseren. Recepten, do’s & dont’s en andere tips zodat jouw feest een groot succes wordt!

Walking Dinner

Walking Dinner Recepten

De hapjes of gerechten zijn tijdens een Walking Dinner vaak makkelijk te eten. Je kunt ze uit de hand eten en hebt geen bestek nodig. Als dit fingerfood samen vormt je diner.

Je kunt zeker aan menu opbouw doen en beginnen met koude hapjes, dan warme gerechten en zoete hapjes toe. Het is belangrijk dat de amuses makkelijk en netjes te eten zijn.

Walking Dinner

Naast de hapjes kun je ook altijd een klein traditioneel buffet neerzetten, waar je bijvoorbeeld brood met dips en salades neer zet.

Het maken van de hapjes en amuses voor een Walking Dinner kan een behoorlijke stressvolle en stevige dagtaak zijn. Wanneer je niet kiest voor een cateraar of traiteur (doe dat!) kunnen de volgende hapjes leuk zijn om te maken. Ook een idee -> Laat een of twee foodtrucks komen met een breed assortiment!

Lekkere Recepten Walking Dinner

Receptjes voor jouw feest ⬇️

Ook altijd goed, kleine soepjes in een shotglas, wijnglas of koffiekopje! ⬇️

Maak het compleet met desserts

Maak het extra feestelijk met een cocktail!

Walking Dinner

Wanneer geef je een Walking Dinner?

Een Walking Dinner is ideaal wanneer je een grote groep gasten hebt en je een ontspannen sfeer wilt creëren. Ook als er genetwerkt moet worden is dit een hele goede optie. Je kunt namelijk op een avond heel veel mensen spreken.

De Walking Dinner formule houdt als het ware de vaart in je feestje. En wil je mensen op de dansvloer hebben? Dan is dit de perfecte inleiding van je avond.

Bruiloft, zakelijke receptie, training, bedrijfsfeest, verjaardag? Het kan allemaal.

Walking Dinner Bruiloft

Voordelen van een Walking Dinner nog even op een rijtje

 1. Je hebt een informele sfeer
 2. Je gasten hebben een gevoel van vrijheid en zijn ontspannen
 3. Sociaal, iedereen kan de hele avond andere gesprekspartners hebben
 4. Ideaal om te netwerken
 5. Je Walking Dinner gaat makkelijk over in een dansavond en wordt nooit stijf of saai
Foodtrucks met Walking Dinner

Hoe organiseer je een Walking Dinner? Laatste tips.

 • Maak het jezelf niet te moeilijk. Neem bij grote groepen een cateraar in de arm. Zo heb je zelf meer tijd voor je gasten.
 • Super origineel is om, wanneer je er plek voor hebt, een of meer foodtrucks in te schakelen. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Van mobiele champagnebar tot sushiwagen en van ambachtelijke ijssalon op wielen tot kaaswagon.
 • Zorg voor een paar plekken waar wel gezeten kan worden. Mensen die ouder zijn, zwanger of slecht ter been zullen je dankbaar zijn.
 • Houd rekening met vegetariërs en allergieën, wel zo gastvrij!
 • Serveer ergens op de avond een cocktail of spoom. Dat zorgt voor verhoogde feestvreugde!
 • Zet statafels neer. En vergeet niet her en der wat servetten neer te zetten.
 • Vertel telkens wanneer er een gerecht wordt uitgeserveerd wat het precies is. Dat vinden mensen leuk!
 • Geef een thema aan je Walking Dinner en pas daar je keuzes op aan. Kies bijvoorbeeld Italië, serveer verschillende Italiaanse antipasti, Italiaanse wijnen en een Italiaanse cocktail. Maak het thema compleet door ook je versiering en muziek aan te passen.
 • Meer lezen over het organiseren van een grote (kerst)borrel of bedrijfsfeest ➡️
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!