Wat is er te doen tijdens Pasen in lockdown? 5x tips!

WijnSpijs
WijnSpijs

Pasen is de tijd van een nieuw begin. De lente is in volle gang, dansende koeien staan in de wei en de natuur is klaar om tot bloei te komen. Helaas laat het ‘nieuwe begin’ voor de mensheid nog even op zich wachten. Gelukkig helpt WijnSpijs je de Pasen door met 5 tips voor wat kan in tijden van lockdown. Fijne Pasen!

WijnSpijs-take-away

1. Steun de horeca, blijf fit en vier Pasen met de WijnSpijs Take Away Wandeling

Na een politieke lobby – door WijnSpijs – bij verschillende gemeenten, zijn culinaire take away wandelingen onder voorwaarden toegestaan. Omdat WijnSpijs zich aan de corona regels houdt, heeft het even geduurd voordat de wandelingen georganiseerd konden worden.


De afgelopen weken lanceerde WijnSpijs in 20 steden de WijnSpijs Take Away Wandelingen. Het concept heeft raakvlakken met de bekende WijnSpijs Wandelingen die al 10 jaar worden georganiseerd. Aan kwaliteit is niet ingeleverd, de restaurateurs koken nog steeds met veel liefde en passie. Helaas is wijn (alcohol) verkopen/schenken/nuttigen verboden, maar niet getreurd: dat maakt de wandeling nog gezonder!

2. WijnSpijs Academy, combineren kun je leren

WijnSpijs presentatrice en wijnkenner Laura Lemmers ontwikkelde samen met partners Miele Nederland en De Bruijn wijnkopers de online videocursus: Wijn en Spijs, Combineren kun je leren. De cursus gaat over de kunst van het combineren van wijn met eten. 

De zes wijnen zijn onderdeel van de cursus en worden thuisgestuurd door onze partner de Bruijn wijnkoperij. Laura weet samen met Miele-chef Aart op een luchtige en prettige manier de kennis en dynamiek van het proeven en het combineren van wijn en spijs over te brengen. 

Laura geeft aan dat de cursus gaat over “het toegankelijk maken van de Bourgondische lifestyle voor alle Nederlanders: kwaliteitproducten, mooie smaken, goede wijnen en natuurlijk leren over perfecte wijn-spijs combinaties.” 

Miele online kookcursus

3. Online kookworkshop ‘zalig Pasen’, onder leiding van sterrenchef Onno Kokmeijer

Heb je blaren op je voeten van al dat culinaire wandelen? Ben je door het volgen van de online culinaire WijnSpijs Academy cursussen inmiddels een culinaire pro? Ga dan samen met sterrenchef ** Onno Kokmeijer en onze partners Miele Nederland en De Bruijn wijnkopers naar een culinair hoger niveau met de online ** paaskookworkshop. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar en je kunt de foodbox tot maandag 29 maart bestellen. Uiteraard kun je de bijpassende wijnen van de Bruijn Wijnkopers hier ook los bestellen! 

 

**Onno Kokmeijer – SVH Meesterkok – is goed voor twee Michelinsterren bij ‘de hemel op aarde’: het Amsterdamse restaurant Ciel Bleu. Kokmeijer kookt Frans met een geheel eigen signatuur. Modern, fris en authentiek. Zijn culinaire creaties zijn prachtig om naar te kijken en hemels om te proeven! Deze online paasworkshop is een unieke kans om je te laten inspireren door zijn kennis en al doende te leren van de meester. 

wijncursus

4. Organiseer zelf een digitale paas-wijnproeverij voor vrienden of familie

Heb je inmiddels meerdere wijncursussen gedaan en wil je je kennis delen met je vrienden en/of familie? Organiseer dan zelf een online paaswijnproeverij via de bekende digitale kanalen. Op die manier heb je toch een leuke gezamenlijke activiteit, kun je je wijnkennis delen en ben je op tijd thuis voordat de avondklok weer in gaat. 

WijnSpijs partner De Bruijn wijnkoperij – oudste wijnhandel van Nederland en Hofleverancier – helpt je graag met het selecteren van de wijnen.

WijnSpijs Cadeaubon

5. Geef een WijnSpijs cadeaubon en steek iemand een culinair hart onder de riem

Mensen hebben het zwaar vanwege de coronacrisis en de lockdowns, veel vrijgezellen wonen alleen en zien steeds minder mensen! Ken jij iemand die wel een paasopkikker kan gebruiken? Geef dan een WijnSpijs cadeaubon! Het bedrag bepaal je zelf, en de cadeaubon is in te wisselen voor een WijnSpijs Take Away Wandeling, of voor een cursus van de WijnSpijs Academy. Geven is leuker dan krijgen, proost en een fijne Pasen!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?