Cityguide Rotterdam Oude Haven | do’s & mustsee’s

Zo veel smaken en zo veel keuze. Een leuk restaurant uitzoeken in Rotterdam is soms best lastig. Het aanbod is simpel weg zo groot en zo leuk! Daarom weer een lijstje favorieten in deze prachtige havenstad. Deze keer, de leukste plekken om aan te schuiven in de Oude Haven!

Ben je trouwens op zoek naar een restaurant in een andere wijk van Rotterdam? Hier vind je alle WijnSpijs restaurants in Rotterdam, hier vind je onze favo restaurants in Delfshaven en dit vinden wij de leukste foodspots van het Scheepsvaartkwartier en Rotterdam Noord.

The Social Club

The Social Club wil het allemaal zijn. Club, restaurant, entertainment hall en cocktailbar. Vinden wij geen probleem, want allemaal leuk! Het menu bestaat uit veel bordjes om te delen, uitgesproken smaken en cocktails die niet voor de poes zijn. Veel seafood op de kaart en je kunt het qua prijzen zo gek maken als je wilt. Hoofdgerechten zijn er vanaf €15,50, het uitzicht is onbetaalbaar. 😉

The Social Club
Slepersvest 1
Rotterdam

Alfredo’s

Alfredo’s draait om spannende Mexicaanse smaken, gecombineerd met de lekkerste drankjes. Tequila, Mescal, mooie bieren, prachtige wijnen en funky cocktails. Simpele gerechten, die je het best met je handen eet. Natuurlijk nacho’s, taco’s en burrito’s, maar dan krakend vers en met spannende vullingen. Vergeet ‘Casa Fiesta’ en ‘Popocatepetl’, hier proef je de echte ‘Mexicaanse’ keuken.

Alfredo’s Taqueria
Goudsesingel 204
Rotterdam

Antichic

Al tijden favoriet bij het WijnSpijs team! Antichic is uniek in zijn soort en ‘echt’ en oprecht Rotterdams. Ron en Ank serveren altijd de lekkerste gerechten (‘hoogwaardig comfortfood’) en weten precies het juiste wijntje erbij te vinden. De inrichting van deze zaak is authentiek, origineel en excentriek en geeft je avond uit precies dat extraatje! Doen!

Antichic
Soetensteeg 1
Rotterdam

Wat doen foodies in Rotterdam?

Op zoek naar een origineel een leuk uitje om te doen in Rotterdam?

 1. WijnSpijs Wandelen in Rotterdam
  Op verschillende data en in verschillende wijken te boeken. Ontdek op een zondagmiddag de leukste restaurants in een bepaald gebied. Overal krijg je een WijnSpijs combinatie geserveerd.
  ➡️ 28 juli
  Rotterdam Noord (uitverkocht)
  ➡️ 25 augustus
  Rotterdam Oude Haven
  ➡️ 24 november
  Rotterdam Delfshaven
 2. Walking Dinner in Rotterdam
  Kies 3 of 4 gangen in je favoriete restaurants in Rotterdam. Elke gang wordt geserveerd in een ander restaurant. Tussendoor wandel je door de stad. Welke dag en welke restaurants je bezoekt bepaal je helemaal zelf.

 3. Surprise Dinner in Rotterdam
  Net zoiets als hierboven, alleen dan is het een verrassing welke restaurants je bezoekt. Je kunt extra bijpassende wijn bestellen (en ter plekke afrekenen) maar dat hoeft natuurlijk niet.

Mooii

© Facebook Mooii Rotterdam

Goed eten zonder poespas, weer in die heerlijke Rotterdamse sfeer. Het menu heeft een Franse basis en er wordt gewerkt met biologische en duurzame producten. Bediening is ontzettend goed en goed geïnformeerd. Goeie spot voor een diner met je schoonouders!

Mooii
Oost Wijnstraat 8-16
Rotterdam

Stockholm

Mooie zaak aan de Oude Haven en de perfecte plek voor een cocktail with a view. Internationale keuken en een divers publiek maken dat iedereen hier zich thuis voelt. Chill! Al tijden op de kaart – kreeft, laten wij daar nou dol op zijn!

Stockholm
Spaansekade 12
Rotterdam

Fellini

Dol op de Italiaanse keuken? Dan kun je hier terecht! Pizza, limoncello en andere Italiaanse klassiekers sieren de kaart. Lekker terras en altijd een Italiaans deuntje op de achtergrond.

Fellini
Grote Markt 272
Rotterdam

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email