Culinair Weekendje Maastricht Vol Wijn & Spijs

Ik ben er al duizend keer gaan shoppen, eten, slapen en/of stappen. En elke keer is het weer leuk! Bijzonder, of gewoon heel goed. Maastricht. Een stad waar ik geen genoeg van krijg.
Dit zijn de beste en leukste restaurants in Maastricht!

kruisherenhotel-maastricht

Culinair genieten tijdens een WijnSpijs Wandeling

Aanstaande 14 augustus ben ik er in elk geval weer. Op die zondag ga ik de WijnSpijs Wandeling lopen langs zes prachtige hotspots. Elke chef zal zijn signature dish serveren waar de sommelier dan een bijpassende wijn bij schenkt. Als we uitgegeten zijn lopen we door naar de volgende gang/restaurant (en tussendoor loop ik misschien her en der nog wel een winkeltje in) en ga zo maar verder. Echt heel tof.

De Restaurants WijnSpijs Wandeling

De restaurants die mee doen zijn niet de minste!

  • Mes Amis – Wijnrestaurant, met aan tafel de eigenaresse met de spannendste wijnspijs combinaties van Nederland.
  • Kruisherenhotel & restaurant – Dit spannende designhotel (daarover straks meer) bevind zich in het voormalige vijftiende eeuwse klooster. Wauw.
  • Bouchon d’en Face – Zo’n tent waarvan je wilde dat-ie bij je om de hoek zat. En waar je eeuwig blijft hangen met een fles limoncello.
  • Le Bon Vivant – Verstopt in een prachtige gewelvenkelder kun je hier hip én goed eten. Romantisch!
  • Limburg Kookt – Nieuwe aanwinst voor Maastricht, waar de sympathieke Tim & Joyce de scepter zwaaien.
  • Brasserie Flo – Hier eet je ‘the classics’ uit de Franse keuken. Lieve bediening en gaaf interieur!

wijnspijs restaurant Mes Amis Maastricht

Slapen als een prinses

Het Kruisherenhotel dus. Ja, daar schuif je je eigen bedje graag voor aan de kant. Deze prachtige lokatie hoef je eigenlijk niet te verlaten, er is genoeg te zien in het hotel zelf. De combinatie van modern design in het oude klooster is heel bijzonder. Vergeet niet om een glas champagne te drinken op de binnenplaats voor het ultieme prinsessengevoel!

Binnenplaats Kruisherenhotel

Nog meer design

Als de kruisheren je iets te veel aan de prijs is, kun je ook kiezen voor die andere mooie slaaplocatie, Brasserie en Designhotel Maastricht. Met haar strakke en moderne inrichting is dit het hippe zusje van de ‘Flo’s’,  zoals ze zelf zeggen. En inderdaad, het hartelijke ontvangst en het bourgondische ontbijt zijn net zo goed als anders, maar dan in een flitsende omgeving. Het hotel bevindt zich in de hipste wijk van Maastricht genaamd ‘Wyck’ met fijne boetiekjes en chocolatiers. Het station is letterlijk op steenworp afstand, handig!

En het design van Het Kruisenherenhotel kun je natuurlijk ook uitgebreid bekijken tijdens de WijnSpijs Wandeling! Er zijn nog een paar kaarten te koop!

Weekendje maastricht

Info en websites

WijnSpijs Wandeling Maastricht 14 augustus 2016 – kaarten € 55,- per persoon – www.wijnspijs.nl

Het Kruisherenhotel – kamers vanaf € 195,- inclusief ontbijt – Meer info 

Designhotel Maastricht – kamers vanaf € 85,- – Meer info 

Vind jij dat er nog wat mist, in dit lijstje voor culinaire uitspattingen tijdens een weekendje Maastricht? Laat het mij weten!

 

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email