Wentelteefjes maken is de beste manier om oud brood te verwerken. Deze verwennerij krijgt dan ook soms de naam ‘verloren brood’  of – nog mooier – ‘gewonnen brood’

Elk moment van de dag is geschikt om wentelteefjes te bakken als je het mij vraagt. Het perfecte ontbijt of als toetje met wat ijs of vers fruit. Met dit eenvoudige wentelteefjes recept tover je ze in een kwartiertje al op tafel!  

Oh en trouwens: voor wie een keer vegan wentelteefjes wil proberen, hebben we ook een recept online gezet. 

Wentelteefjes

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: Hollands
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Net als bij het maken van pannenkoeken zal je merken dat het lastig is om iedereen op hetzelfde moment te voorzien van een warm wentelteefje. Geen enkele pan is groot genoeg om een hele tafel tegelijk van wentelteefjes te voorzien. 

Persoonlijk vind ik het ook wel horen bij de totale beleving van het eten van wentelteefjes om vol ongeduld te wachten tot je aan de beurt bent. Maar ja, dat ben ik. Meerdere pannen is natuurlijk ook een optie. Of maak een bord en deel! 

Ingrediënten

  • 1 1 ei

  • 200 ml 200 melk

  • 1 1 zakje vanillesuiker

  • 3 el 3 rietsuiker

  • 1 el 1 emalen kaneel

  • 50 gr 50 roomboter

  • 12 12 sneetjes stokbrood van een dag oud, of andere oud brood.

Bereiding

  • Klop het ei met de melk en de vanillesuikers. Meng de rietsuiker met de kaneel.
  • Zet 2 grote koekenpannen op het vuur en smelt de boter in de pannen. Week de sneetjes brood aan beide kanten in het eimengsel en leg ze in de hete koekenpannen.
  • Bak de wentelteefjes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Leg ze op 4 borden en strooi er de kaneelsuiker over.

    Wentelteefjes recept

ook lekker op wentelteefjes:

  • Extra lekker met een bol smeltend vanilleroomijs, vers fruit zoals frambozen, banaan of bessen, met stroop of een schep crème fraîche!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Desserts bij Janneke thuis van Janneke Phillipi

Dit recept voor wentelteefjes is van Janneke Philippi. Zij maakte met haar man Serge Philippi meerdere kookboeken. Desserts bij Janneke thuis is het vijfde boek in de serie ‘Bij Janneke thuis’. Dit boek staat boordevol eigentijdse recepten voor verrukkelijke nagerechten.

Denk aan bosvruchtencharlotte, chocolademoussecarré met frambozen en knapperige crumbles. Maar eerst haar recept voor wentelteefjes met kaneelsuiker, geschikt voor elk moment van de dag. 

Desserts Janneke Phillipi

Desserts bij Janneke thuis

  • Auteur | Janneke Philippi
  • ISBN | 9789045217987
  • Uitgever | Karakter Uitgevers
  • Prijs | € 19,99

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten