Hoe maak je wentelteefjes met kaneelsuiker? [recept]

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Wentelteefjes maken is de beste manier om oud brood te verwerken. Deze verwennerij krijgt dan ook soms de naam ‘verloren brood’  of – nog mooier – ‘gewonnen brood’

Elk moment van de dag is geschikt voor wentelteefjes als je het mij vraagt. Het perfecte ontbijt of als toetje met wat ijs of vers fruit. Met dit eenvoudig wentelteefjes recept tover je ze in een kwartiertje al op tafel!  

[tip] Voor wie een keer vegan wentelteefjes wil proberen hebben we ook een recept online gezet. 

wentelteefjes met kaneelsuiker

Verrukkelijke Desserts

Dit recept voor wentelteefjes is van Janneke Philippi. Zij maakte met haar man Serge Philippi meerdere kookboeken. Desserts bij Janneke thuis is het vijfde boek in de serie ‘Bij Janneke thuis’. Dit boek staat boordevol eigentijdse recepten voor verrukkelijke nagerechten.

Denk aan bosvruchtencharlotte, chocolademoussecarré met frambozen en knapperige crumbles. Maar eerst haar recept voor wentelteefjes met kaneelsuiker, geschikt voor elk moment van de dag. 

desserts bij janneke thuis

Desserts bij Janneke thuis

  • Auteur | Janneke Philippi
  • ISBN | 9789045217987
  • Uitgever | Karakter Uitgevers
  • Prijs | € 19,99

Hoe maak je wentelteefjes met kaneelsuiker?

voor 4 personen
Ingrediënten
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el rietsuiker
  • 1 el gemalen kaneel
  • 50 gr roomboter 
  • 12 sneetjes stokbrood van een dag oud, of andere oud brood. 
wentelteefjes

Wentelteefjes recept

Stap 1. 

Klop het ei met de melk en de vanillesuikers. Meng de rietsuiker met de kaneel. 

Stap 2. 

Zet 2 grote koekenpannen op het vuur en smelt de boter in de pannen. Week de sneetjes brood aan beide kanten in het eimengsel en leg ze in de hete koekenpannen. 

Stap 3. 

Bak de wentelteefjes in 2-3 minuten per kant goudbruin. Leg ze op 4 borden en strooi er de kaneelsuiker over.

Nog lekkerder:

Extra lekker met een bol smeltend vanilleroomijs, vers fruit zoals frambozen, banaan of bessen, met stroop of een schep crème fraîche!

Hoe maak je wentelteefjes voor je hele gezin?

Net als bij het maken van pannenkoeken zul je merken dat het lastig is om iedereen op hetzelfde moment te voorzien van een warm wentelteefje. Geen enkele pan is groot genoeg om een hele tafel tegelijk van wentelteefjes te voorzien. 

Je kunt er voor kiezen om de wentelteefjes te bewaren in een warme oven van zo’n 100 graden tot je er voldoende hebt gebakken. Maar eerlijk, is eerlijk, veel lekkerder worden ze er niet van. Persoonlijk vind ik het ook wel horen bij de totale beleving van het eten van wentelteefjes/pannenkoeken, om vol ongeduld te wachten tot je aan de beurt bent. Maar ja, dat ben ik.

Meerdere pannen is natuurlijk ook een optie. Of maak een bord en deel! 

wentelteefjes recept
Geef je mening!
recipe image
Recept
Wentelteefjes met kaneelsuiker
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?