We testen de Pinot Noir van Max Mann uit. Met Pinot Noir denk je misschien niet zo snel aan Zuid Duitsland. Maar deze is echt de moeite waard!

Max Mann Pinot Noir

Kleur: Heldere, lichte ruby-rode kleur.

Neus: De wijn heeft niet heel veel geur. Na wat walsen komen er iets meer geuren vrij: frisse fruittonen als aardbeien en rode besjes. Ook is er een klein wit pepertje te ruiken.

Smaak: Sappige en soepele wijn. Frisse en fruitige smaak van cranberries. Je voelt haast de donzige structuur van zachte frambozen. Lekker zuurtje in de afdronk. Lage tannines, waardoor je hem snel leeg drinkt.

Beoordeling: 3 Sterren. Deze lichte en soepele wijn is ideaal voor in de tuin of op een zomers terras. Makkelijk voor bij de borrel, geen hoogvlieger, maar fijn om een paar flessen van in de kast te hebben staan.

Max Mann Pinot Noir

DO’s & DON’TS

DO’s 

  • Afkoelen! Deze lichte Pinot Noir heeft weinig tannine en is daardoor heel geschikt om te koelen. Hierdoor komen de zuurtjes veel beter naar voren en komt de wijn heel fris over. (Maar het hoeft niet.)
  • En dan in het zonnetje opdrinken. Heel fijn.
  • Een lekker borrelhapje (bruschetta met tomatensalsa en gerookte paprika) erbij nemen.
  • Probeer hem een keer met gegrilde tonijn.

DON’TS

  • Combineren met te zware gerechten. Doordat de wijn heel fris en zacht is, kan die snel wegvallen. (Bekijk onderaan deze pagina wat je wél moet doen.)
  • De wijn té warm drinken. Deze wijn is het lekkerst tussen de 15 & 18°C.
  • Teveel van drinken. Pas op, je drinkt deze wijn gevaarlijk snel.

De druif

Pinot Noir is één van de beroemdste blauwe druiven op aarde. De wijn komt in vele verschillende gedaantes. Met uiteraard een hoofdrol in de Franse Bourgogne. Maar wijngaarden in de rest van wereld staan ook vol met Spätburgunder –  zoals de druif in Duitsland wordt genoemd. En wist je dat Pinot de basis vormt voor Champagne?

Meer weten over de Pinot Noir? Bekijk dan deze infographic! 
Pinot Noir druiven

Waar komt-ie vandaan?

De druiven voor deze Pinot komen uit het hart van het Moezeldal in het Zuiden van Duitsland. Jarenlang stond deze Moezelstreek bekend om zijn mierzoete wijnen, maar tegenwoording maken ze ook een meer droge stijl. Moselland, het wijnhuis van deze Max Mann, noemt zichzelf een Rieslingexpert. Bij onze oosterburen ook wel bekend als de Koningin onder de druiven.

Pinot Noir & Spijs

Is de Max Mann te soepel om te combineren met een heerlijk gerechtje? Dacht het niet! Door de friszure tonen, en de zachtheid van de wijn, is de wijn super in combinatie met rauwe vleesgerechten. Denk aan een heerlijke carpaccio of een frisse steak tartare. Liever geen vlees? Ook geen probleem met deze wijn. Gerookte paprika of gegrilde paddenstoelen zijn een top combi met dit Duitse wijntje. Of wat denk je van een Italiaanse Melanzane met tomaat en gegrilde aubergine?

Het lekkerst vinden wij toch een steak tartare, bekijk hier het recept van Restaurant De Dis!
Over wijnreview:
Nieuw rubriek in WijnSpijs! Wij zullen iedere week een nieuwe wijn voor jullie uittesten, en deze ook beoordelen. Lees snel de review en proef zelf de heerlijkste wijnen die (goed) gekeurd zijn door WijnSpijs!