WijnSpijs Restaurant Van Het Jaar 2017 | Van Der Dussen in Delft!

Laura Lemmers
Laura Lemmers

Ook dit jaar hebben we de stemmen weer geteld. Na 63 wandelingen in 35 verschillende steden, zijn er in 2016, 383 wijnspijs combinaties geserveerd. Dit is de absolute top van het jaar:

Beste WijnSpijs Restaurant Van Nederland Van Der Dussen in Delft!

WijnSpijs Restaurant van het Jaar Delft

Hoe kan het ook anders

Eigenaar Hans de Bruin, op en top Bourgondiër, is zelf een vaak gespotte gast tijdens WijnSpijs Wandelingen door het hele land. Hij weet daardoor precies wat er speelt in de wereld van Wijn en Spijs. Of hij nu met zijn vrouw wandelt, of zijn hele team op sleeptouw neemt, deze meneer weet precies wat wél en wat niet werkt op het gebied van wijn & spijs.

DSC_0030
DSC_0032
DSC_0028
DSC_0022
DSC_0018
DSC_0020
DSC_0015
WijnSpijs Restaurant van het Jaar Delft

Sinds 2012 – de allereerste WijnSpijs Wandeling in Delft – doen bedrijfsleider Dennis Vos en zijn team van toppers al mee met de WijnSpijs Wandeling en zij gooien altijd hoge ogen. Collega restaurateurs roemen Van Der Dussen daarom al om de ‘uitstekend combinatie‘ en als ‘opvallend goed‘ restaurant.

Lees ook: 10 x de Beste Wijn Spijs Restaurants van Nederland!

Afgelopen november werd het kaf van het koren gescheiden; het team van Van Der Dussen serveerde er op los! ‘Geweldig, hier komen we zeker terug.’ en ‘Prachtig visitekaartje voor WijnSpijs én het restaurant zelf natuurlijk.‘ waren slechts enkele van de louter positieve reacties die wij ontvingen op de verstuurde enquete.

Restaurant Van Der Dussen

Varkenskoontjes met krokante schorseneren en hazelnoot vinaigrette

Dat was wat er geserveerd werd. Ja, wij hebben het ook even opgezocht de eerste keer. De chef van Van Der Dussen, Roy Snijder, maakte er een onvergetelijk gerechtje van. En nu vergeten wij dus nooit meer dat varkenswangetjes –  ontdaan van vet en andere onregelmatigheden – heel erg lekker is met schorseneren en een glas Cal y Canto (15 % Merlot, Syrah & Tempranillo) uit de Spaanse streek Tierra de Castilla. Deze ‘Full Red’ is gemaakt van 80% Tempranillo, 15% Merlot en 5% Syrah druiven. Licht hout gerijpt en met kruidige aroma’s. De wijn heeft een felle, volle kleur en in de stuivende geuren kun je verse aardbeien, karameltoffee en nougat tegenkomen. De soepele tannines maken het een gevaarlijke doordrinker.

Peter Scheers op Facebook: “In het kader van de Wijnenspijs wandeling in Delft hadden wij het genot te mogen starten bij dit restaurant. Een meer dan zalig gerechtje en een heerlijk wijn werd aan ons gepresenteerd door kundig, gastvrij en vriendelijk personeel. Aan het eind van de wandeling zijn we teruggegaan voor een niet bij de wandeling horend dessert met wederom een zalig drankje, een heerlijke port deze keer. Dit restaurant was voor ons de absolute topper van de dag. Zeker komen wij hier terug om de kaart te leren kennen en ongetwijfeld te genieten van nog veel meer gerechten en zalige wijnen. Oprecht complimenten aan de crew van Van der Dussen!” 

Restaurant Van Der Dussen

Van Der Dussen is open sinds 1992 en aan het roer staan naast Dennis en Roy, een bijzonder gastvrij team voor je klaar! (En in de keuken is nog een plekje vrij voor een zelfstandig kok hebben wij begrepen..)

Restaurant Lounge Van Der Dussen vind je in het Bagijnhof 118 in de prachtige stad Delft. Het restaurant is klassiek ingericht en staat bekend om het hoge niveau van de keuken, de vriendelijke bediening en de gezellige warme sfeer. Het is even zoeken, maar eenmaal gevonden, heb je er een adresje voor het leven bij!

Gefeliciteerd toppers!

Restaurant Van Der Dussen
Bagijnhof 118, Delft
0152 147 212

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?