6 redenen om een wijncursus cadeau te doen

Emma Wiedijk
Emma Wiedijk

Een écht goed cadeau vinden is een uitdaging. Wat geef je een rijke vriendin die alles al heeft? Of een kennis die je niet goed kent? Lastig! 

Ik heb de oplossing voor je. Geef een wijncursus cadeau! Een wijncursus is een heel stuk spannender dan een boekenbon of kaarsenset. 

Wil je weten waarom een wijncursus nog meer een topcadeau is?  Lees dan snel verder!  In dit artikel geef ik je nóg 6 redenen. 

Het beste cadeau idee, een online wijncursus!

Tafel met wijnflessne

1. Je geeft een origineel cadeau én laat een blijvende indruk achter

Er is natuurlijk niks mis met een doorsnee cadeau zoals doucheschuim of parfum, alleen een blijvende indruk laat je er niet mee achter. Het geeft een goed gevoel om een origineel cadeau te geven, waar de persoon aan wie je het geeft van opkijkt. Daarbij is het verfrissend en speciaal om een origineel cadeau te ontvangen. Een wijncursus (kijk bijvoorbeeld op de WijnSpijs Academy) is dat zeker! 

wijncursus

2. Goede wijn als je op bezoek bent

Wie een wijncursus doet, krijgt er verstand van. En dat is goed nieuws voor jou! Want je drinkt voortaan altijd goede wijn bij de persoon aan wie je de wijncursus cadeau doet. Ook kan je hem of haar vragen om handige wijntips!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om samen een wijncursus te doen. Dan heb je zelf straks zelf ook steeds fijnere wijnen in huis. 

vrouw proeft wijn

3. Een wijncursus is een Corona-proof cadeau

Door het Coronavirus missen we veel verjaardagen en feestjes van dierbaren. Een cadeau geven schiet er vaak bij in, omdat we fysiek niet bij elkaar zijn. De online wijncursus van WijnSpijs bespaart je het gedoe van cadeau’s opsturen per post, omdat je gemakkelijk online in kunt loggen. Ook de wijnen van de cursus worden thuisbezorgt.  

Beeld uit de online wijncursus Ontdek Je Smaak. Klik voor de trailer.

4. Positieve invloed!

Door een wijncursus cadeau te geven ben je een positieve invloed. Het is makkelijk om na werk of in het weekend voor de televisie op de bank de ploffen. Hoe lekker dat op het moment ook is, op de lange termijn geeft het geen goed gevoel. Een wijncursus als cadeau spoort aan om iets nieuws te leren, en is daardoor goed voor de ontwikkeling. 

5. Een nieuwe hobby is een waardevol cadeau

Materiële cadeaus zijn leuk, maar voor korte duur. Een hobby is een gift voor het leven! 

Wijn is een hele fijne hobby, zeg ik uit ervaring. Je bent nooit uitgeleerd, kunt je vakanties erop uit zoeken en ontmoet – overal waar je nieuwe hobby je brengt – gelijkgestemden enthousiaste wijnliefhebbers. 

wijngaard
Bezoek een wijngaard, of help mee met de pluk van je favoriete wijnhuis!

6. Je hebt voortaan een wijnkenner op speed dial

Het kan lastig zijn om tijdens een etentje in een goed restaurant de juiste wijn uit te kiezen. Of als je in de supermarkt voor het wijnrek staat. 

Daarom is het buitengewoon handig als één van je vrienden of familieleden kennis heeft van wijn. Zo kun je altijd advies vragen over welk glas wit je bij de vis moet bestellen. Of welke wijn het goed doet bij de BBQ. 

Wedden dat de gloednieuwe wijnkenner (aan wie je de wijncursus cadeau hebt gedaan) het leuk vindt om zijn of haar kennis te laten zien? Handig! 

Dit wil je zelf ook...

Misschien wil je nu zelf ook wel een wijncursus gaan doen? Of moeten we je nog even over de streep trekken? 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?