Voor startende wijndrinkers kan een wijncursus het proefplezier enorm verhogen. Als je eenmaal begrijpt waar je op moet letten als je proeft gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.

Maar wanneer je op zoek gaat naar een wijncursus voor beginners is het lastig om door de bomen het bos nog te zien. Welke cursus past bij jouw wensen?

wijncursus-beginners

Wat is de beste wijncursus?

Wat de beste wijncursus is, dat ligt voor een heel groot deel aan de cursist. 'Wat is de beste wijncursus voor mij?', is misschien wel een betere vraag.

Dus vraag jezelf af; "Wat wil ik leren? En hoe?"

Wat leer je tijdens een wijncursus voor beginners?

Sommige wijncursussen bestaan uit een heleboel technische feitjes, wijngebieden, appellations en regels voor het maken van wijn. Dat betekent veel feitjes stampen en veel lezen. Misschien is dat niet helemaal wat bij je past. Of wel.

De meeste beginners die starten met een wijncursus zitten meer in de onderzoekende fase. Ze oriënteren zich binnen de wereld van wijn. Ze willen veel proeven en de basis wijncursus moet zeker leuk zijn, maar vooral bruikbaar in het dagelijkse leven.

In deze basis wijncursus voor beginners leer je ook hoe je moet proeven, welke druivenrassen je echt moet kennen en welke wijnstijlen er zijn. Welke wijnstijl spreekt je aan en waarom vind je deze wijn eigenlijk lekker? Hoe herken je die wijnen op een wijnkaart, of in de winkel? Handige tools die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven.

Na deze basis wijncursus kun je natuurlijk besluiten je verder te ontwikkelen in de wereld van wijn.

{Online} wijncursus voor beginners

Je kunt ervoor kiezen om een wijncursus live te doen of online. Beide hebben natuurlijk voor en nadelen.

Kijken wanneer je wilt
Een online cursus doe je wanneer je het zelf het beste uitkomt. Maandagochtend? Liever dinsdagavond? Of deze maand even te druk? Jij bepaalt wanneer er les is.
Een groepscursus is op een vaste tijdstip.

Op je eigen tempo.
Wanneer je een keer wat wilt terug kijken is dit heel erg fijn bij een online cursus. Pauzeer, kijk nog een keer of stop als er iets tussendoor komt. Jij bent de baas. Lessen blijven onbeperkt voor je beschikbaar. In een groepscursus ga je mee in het tempo van de groep. Dat kan iets sneller zijn dan je wilt. Maar ook langzamer.

Waar je wilt
Een wijncursus op lokatie is gezellig en leerzaam. Maar waarschijnlijk niet om de hoek. Reken dus ook reistijd mee.
Een online wijncursus is waar jij ook bent. Kijk op je tablet, telefoon of laptop. Thuis of in je vakantiehuisje.

Weet jij al welke cursus je gaat doen?