WijnSpijs wandelingen Breda en Groningen | Wind, regen, maar vooral veel lekkers!

WijnSpijs
WijnSpijs

De eerste wandelingen van 2019. Het regent, waait en het is alles behalve lekker wandelweer, maaaar wij zijn niet bang, en waren zondag in het noorden en het zuiden van het land te vinden. Daar proefden we de lekkerste WijnSpijs combinaties van verschillende top restaurants!

Ondanks kapotte paraplu’s en verwaaide kapsels, hebben er ruim 650 wandelaars met ons mee genoten van al het lekkers dat er in deze uiteenlopende steden werd geserveerd. Kon je er helaas niet bijzijn? Geniet, al lezend, van de toprestaurants van Groningen en Breda!

Kijk op wijnspijs.nl voor een stad bij jou in de buurt!

Irene

Shotjes en wijn?

In beide steden hebben 6 toprestaurants een culinair hoogstandje op tafel weten te toveren. De 6 restaurateurs in Groningen waren zoals altijd extreem enthousiast, dit werkte aanstekelijk. Er werd gelachen, gekletst, geproost maar vooral genoten!

Koetshuys was de nieuwkomer van de set en deelde, wanneer je wegging, shotjes limoncello uit. Dit werd door jong en oud zonder moeite achterover geslagen! Als je daar nog eens bent, vergeet dan niet om eens naar het plafond te kijken. 😉 Ook de andere restaurants serveerden lekkers. Zo werd er bij Robuust varkenswang met groene asperges, crème van zoete aardappel en rozemarijn jus geserveerd. Loopt het water je al in de mond?

prosecco

‘Geslaagde dag, zeker voor herhaling vatbaar! Leuk concept, lekkere gerechten en wijn, prima georganiseerd.’

Warm welkom

In Breda werden onze foodies meer dan verwend. Zo kon iedereen zich bij restaurant De Veestallen opwarmen onder het genot van een warme kom Tom kha kai met gamba’s. Deze warme lekkernij liet iedereen dat extra ommetje, welke nodig was om bij De Veestallen te komen, snel doen vergeten! Buiten het heerlijke warme gerechtje, kregen wij het trouwens ook behoorlijk warm van het interieur. Mooie zaak zeg!

Het was de eerste keer dat dit restaurant meedeed, maar Bleue Bar Bistro mag zeker blijven! De zaak bestaat pas 3 maanden maar alles liep tijdens de wandeling op rolletjes. Wat dacht je trouwens van de, perfect passende, Montepulciano d’Abruzzo die bij Wijnbar Pinot werd geschonken? Een culinair feestje is geen slechte benaming voor deze zondagmiddag!

Veestallen

‘Fijn om nieuwe gelegenheden in Breda te ontdekken. En veel nieuwe vrienden gemaakt!’

Alle restaurants hebben erg hun best gedaan. Allen waren zoals je van een WijnSpijs Restaurant mag verwachten: volle, bijzondere smaken, lekkere wijnen en enthousiaste restaurateurs. Kortom, twee wandelingen die je volgend jaar niet wilt missen!

Honger en dorst gekregen? Bekijk hier de nieuwe wandelingen bij jou in de buurt!

De agenda wordt continue aangevuld met verse Culinaire WijnSpijs Wandelingen door het hele land. Liever een privé-wandeling? Kijk voor Walking Dinner of WijnSpijs Op Maat.

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?